Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση του Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»


Παρατηρούμε με μεγάλη απορία, πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες που ανήκουν στην σφαίρα της Νατοϊκής Αριστεράς να βρίσκονται τώρα στα κάγκελα για την Παλαιστίνη και να αγωνίζονται για τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων. Τόσο καιρό τους παρακολουθούμε και δεν μιλάμε, μόνο και μόνο γιατί δεν θέλουμε να χαλάσουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Είναι όμως φορές που όσο και αν προσπαθείς να σωπάσεις απλά δεν πρέπει να το κάνεις.

Γιατί δεν γίνεται να βλέπουμε για παράδειγμα το ΣΥΡΙΖΑ, την πιο φιλοσιωνιστική κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ από αυτόν τον τόπο, που μετέτρεψε την χώρα μας σε προτεκτοράτο του Ισραήλ και ήταν ο καθοριστικός θεμελιωτής του μεγαλύτερου εγκλήματος εις βάρος της Παλαιστίνης από πλευράς της Ελλάδας, που είναι ο αγωγός East Med, να μας μιλάει για "αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη"!
Δεν γίνεται να βλέπουμε οργανώσεις σαν το ΣΕΚ και τους ανθρώπους του, όπως είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, που δούλεψαν για τον σχεδιασμό του Μεγάλου Ισραήλ υποστηρίζοντας τους μισθοφόρους της Δύσης στην Συρία, ζητώντας μάλιστα την απομάκρυνση του Σύριου Πρέσβη από την Ελλάδα και την ενίσχυση του εμπάργκο στην Συρία από την Ευρώπη.Δεν γίνεται να βλέπουμε όλους αυτούς που χωρίς ντροπή υποστήριζαν τα Νατοϊκά σχέδια στην Ουκρανία μέσω της στήριξης τους στους Ουκρανούς Ναζί, διοργανώνοντας μέχρι και συναυλίες υποστήριξης της Ουκρανίας, να μας λένε τώρα πως είναι με την Παλαιστίνη.
Η στάση τους είναι υποκριτική και ο μόνος λόγος που την κρατάνε, είναι για να έχουν λόγο ύπαρξης στο μέλλον, παγιδεύοντας κόσμο.
Αγαπητοί φίλοι, όσο και αν ενθουσιαζόμαστε και να χαιρόμαστε με τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις αλληλεγγύης του ελληνικού λαού υπέρ του δίκαιου παλαιστινιακού αγώνα, δεν γίνεται να αφήσουμε στο ασχολίαστο αυτές τις πρακτικές που βοήθησαν αυτές τις οργανώσεις στο παρελθόν να στραφούν απέναντι στην Παλαιστίνη αλλά και στην Ελλάδα.
Τους καταγγέλλουμε από εδώ και τους κάνουμε ξεκάθαρο πως όποια προσπάθεια τους για να παγιδεύσουν κόσμο στις παρακρατικές τους οργανώσεις θα πέσει στο κενό.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»