Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Εάν δεν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι, τότε μοιραία θα γίνουμε σκλάβοι.

Έχουν σκυλιάσει στην κυριολεξία, αστική τάξη και εγχώριο πολιτικό (της) προσωπικό να παραμείνουμε πάση θυσία εντός της Ε.Ε. Με οποιοδήποτε κόστος! Κόστος όπως αποδεικνύεται καθημερινά δυσβάσταχτο, …αλλά για το λαό. Τα αρπακτικά των αγορών, εγχώρια και διεθνή είναι έτοιμα να κατασπαράξουν και το τελευταίο ευρώ, αφού πρώτα αρπάξουν το δημόσιο πλούτο της κοινωνίας. Τα 11,5 δις. έγινα 13,5 θα γίνουν 15,5 κ.οκ. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 23% και πάει να ξεπεράσει με τις αισιόδοξες προβλέψεις το 35! Τις χαρακτηρίζουμε αισιόδοξες γιατί τις μεταδίδουν τα στρατευμένα ΜΜΕ, προετοιμάζοντας το έδαφος της αποδοχής τους και με βεβαιότητα εκτιμούμε ότι εαν δεν ανατραπούν σύντομα οι σχεδιασμοί και το σημερινό σάπιο πολιτικό τους οικοδόμημα μέχρι το 2013 θάχει δουλειά ο ένας στους δύο …με τις αισιόδοξες προβλέψεις. 1.500.000 εκ.ανέργους υπολογίζει το Ινστιτούτο εργασίας της κρατικής ΓΣΕΕ. Μαζί βιώνουμε μια καταιγιστική επικοινωνιακή τρομοπλημμυρίδα με στόχο να ανακοπούν οι εξεγερσιακές διαθέσεις της κοινωνίας με το τέλος του καλοκαιριού.

Στις πρώτες ειδήσεις ξαναπαίζει η τρομοκρατία (όσοι έχετε υπνόσακκους, laptop, καθαρά διαμερίσματα, εισιτήρια τραίνων και …κλειδιά περισσότερα των δύο, τρέμετε), οι σκούπες των μεταναστών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι κατεστραμμένοι μικρομεσαίοι φοροφυγάδες, φτωχοδιάβολοι συνταξιούχοι και το κορυφαίο μυθιστόρημα του Ξένιου Δένδια περί σχεδίου εμπρησμών που συμβαίνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τώρα το λόγο έχουν οι μυστκές υπηρεσίες και οι Κλουζώ της ΕΥΠ για να ξεδιαλύνουν. Δεν είχαμε ξαναδεί φωτιές κανένα καλοκαίρι!
Το «κρίσμο» ταξίδι Σαμαρά και η καραμέλα της «επαναδιαπραγμάτευσης» δεν σημαίνει τίποτα. Επιδιώκουν να ροκανίσουν κρίσιμο πολιτικό χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσουν την αρπαγή του δημόσιου πλούτου μέσω του συνεχούς δανεισμού που στην ουσία χρηματοδοτεί τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο που θα εξαγοράσουν αντί πινάκιου φακής το σύνολο των δημόσιων υποδομών. Η απάτη της Αγροτικής Τράπεζας είναι ενδεικτική: Με διαδικασίες fast track άρπαξαν μια κερδοφόρα δημόσια τράπεζα και την παρέδωσαν στον κατεστραμμένο Σάλλα. Η εφεδρεία χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων απαξιώνει τη λειτουργία του δημόσιου τομέα προλειαίνοντας το έδαφος για την εκχώρηση των υπηρεσιών τους στον ιδιωτικό παρασιτικό καπιταλισμό. Σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, λιμάνια και αεροδρόμια, δημόσιες υποδομές προορίζονται για τα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια.
Υπάρχει λύση; Μαγική όχι προφανώς. Στα πλαίσια του υφιστάνου πολιτικού/διαχειριστικού συστήματος εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατή. Εκτός ΕΕ; Ποιά είναι τα οφέλη εντός; Η καθημερινή χρεοκοπία της κοινωνίας; Μπορούμε μόνοι μας; Μόνοι μας βιώνουμε τη χρεοκοπία. Η αστική τάξη αναδιαοργανώνει τους σχεδιασμούς και τις συμμαχίες της προκειμένου να επανακατακτήσει, πατώντας επι πτωμάτων, τη κερδοφορία της.
Τι προτείνουμε σήμερα; Υπάρχει τελικά αδιέξοδο; Οχι, έχουμε διε-έξοδο: Πρώτα την ταπεινή εξώπορτα του σπιτιού μας. Το ξεπέρασμα του φόβου και της ανασφάλειας που μεθοδικά μας καλλιεργούν. Διέξοδος είναι η συναντησή μας στις πλατείες και τους δρόμους. Η καθοριστική μας απόφαση να διεκδικήσουμε δυναμικά το σύνολο των κοινωνικών αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Να πούμε όχι στη δηληριώδη καραμέλα της «ανάπτυξης» (τους) προτάσσοντας τη δική μας αυτάρκεια, τη συνεταιριστική αντίληψη, την αποαστικοποίηση, την αλληλεγγύη. Να οργανώσουμε τις δικές μας δομές εξουσίας με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Εάν δεν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι, τότε μοιραία θα γίνουμε σκλάβοι.

Ανάρτηση από : http://denplirono.wordpress.com/