Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μονάδες υγείας ΕΟΠΥΥ Βύρωνα: Κλειστές λόγω μνημονίου




Η Κυβέρνηση έκλεισε τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ και απολύει τους γιατρούς.



Η υγεία στο έλεος των μεγαλοϊδιωτικών συμφερόντων.

Για την ιστορία


Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον δήμαρχο Βύρωνα

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα (14 Οκτωβρίου 2013) με τον δήμαρχο Βύρωνα, κ. Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με το μέλλον του Πολυϊατρείου του ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να ενισχυθεί η λειτουργία του Πολυϊατρείου και δε θα υπάρξουν απολύσεις

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για την πολύ χρήσιμη συζήτηση που είχαμε αναφορικά με τους σχεδιασμούς του υπουργείου για την ενίσχυση του Πολυϊατρείου του ΕΟΠΥΥ στον Βύρωνα, αλλά και γενικότερα για το πλάνο που υπάρχει σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας συνολικά για την περιοχή. Νομίζω ότι είναι φρόνιμο, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, οι συνδημότες μου στον Βύρωνα να κλείνουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες που μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρουν στο Δήμο μας».
Πηγή: vironas.gr

Στις 4 Δεκεμβρίου 2013 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάρρευση της δημόσιας δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έξω από τον ΕΟΠΥΥ Παγκρατίου, ο κ. Χαρδαλιάς συζήτησε και με απεργούς γιατρούς των μονάδων ΕΟΠΥΥ Βύρωνα. Οι απεργοί γιατροί, δηλαδή οι σε διαθεσιμότητα, δηλαδή υπό απόλυση, του επισήμαναν ότι με την δήλωση του ουσιαστικά στήριζε την επιλογή της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του Άδωνι ενώ γνώριζε όπως όλοι ότι η επιλογή είναι το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στη πόλη μας.
Ο Δήμαρχος που είναι έξυπνος άνθρωπος και επειδή στους πονηρούς καιρούς που ζούμε δεν μπορεί να δείχνουμε αγαθοί, ανέφερε ότι αν θα κλείσουν οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ στην πόλη μας, θα εκδώσει κείμενο καταγγελία προς τον υπουργό, αποκαλώντας τον με μεγάλα γράμματα ψεύτη και θα το διανείμει σε 30 χιλιάδες αντίτυπα στους κατοίκους του Βύρωνα.

Δήμαρχε περιμένουμε να κάνεις πράξη τη δέσμευσή σου.