Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ποιος νίκησε;

Του Πέτρου Μαγγανιάρη


Εχτές πολλοί  δήλωσαν ότι βγήκαν νικητές από τις ευρωεκλογές, αλλά στην πραγματικότητα κανείς από τους (πραγματικούς) πολιτικούς σχηματισμούς δεν έχει βγει κερδισμένος.
Στην πραγματικότητα μόνος κερδισμένος αναδεικνύεται  το σύστημα εξάρτησής - υποτέλειας που δείχνει να επιτυγχάνει σε πρώτη φάση την σταθεροποίησή του.

- Ο κυβερνητικός σχηματισμός (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) ηττήθηκε γιατί απώλεσε  11+ μονάδες από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του '12

-Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε γιατί καθηλώθηκε (με ελαφρά μείωση μάλιστα) στα ποσοστά του '12 
- έχασε τις εφεδρείες που διέθετε το '12 (ΑΝΕΛΛ) - και είναι σαφές ότι δεν μπορεί να παράγει την κρίσιμη δυναμική ανατροπής.

- Ο ελληνικός λαός έχασε γιατί την οργή του και την απελπισία την μετέφρασε σε ψήφους προς το κυριότερο δεκανίκι - άλλοθι του συστήματος την Χ.Α. και στον πρόθυμο μπαλαντέρ - κόμμα σφραγίδα τοποτηρητή των συμφερόντων του συστήματος διαπλοκής - ΠΟΤΑΜΙ.

Τα καλά (ή κακά) νέα:
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οριστικά δεν θα μπορέσουν πλέον να ξανακυβερνήσουν στο μέλλον παρά μόνο αν το αποδεχτεί
ο ΣΥΡΙΖΑ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - με επίκληση του κινδύνου της ανόδου του φασισμού)

Τα κακά νέα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί με τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς να κυβερνήσει χωρίς τον Μπόμπολα (ΠΟΤΑΜΙ).

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να ξεκινήσει πραγματικός διάλογος με την κοινωνία ώστε να εκφράσει πραγματικά τις ανάγκες της και όχι τις αλληλοσυγκρουόμενες έμμονες της κομματικής γραφειοκρατίας.
Να περιθωριοποιηθούν και απομακρυνθούν τα γνωστά πέριξ της ηγεσίας βαρίδια που με τις θολές, αντιφατικές και αντεθνικές θέσεις τους και πρακτικές προσβάλλουν το κοινό  λαϊκό αίσθημα και αναπαράγουν την κρίση εμπιστοσύνης.

Τέλος να αναφέρω ότι ο λαός με την σταυροδοσία του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε σχεδόν πλήρως τις κυρίαρχες επιλογές της ηγετικής ομάδας απομονώνοντανς απερίγραπτες επιλογές υποψηφίων (που ήταν και η πλειοψηφία του ψηφοδελτίου)