Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προειδοποίηση στον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στον διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στον διορισμό νέου επιτρόπου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τα χθεσινά ποσοστό δεν νομιμοποιούν την κυβέρνηση να λάβει αυτές τις αποφάσεις, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η «δημοκρατική ομαλότητα».
Επίσης προειδοποίησε τον πρωθυπουργό να μην πάρει νέα μέτρα που αφορούν σε περικοπές μισθών και απολύσεις.
Νωρίτερα μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια δεν ανέφερε το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο με το που έκλεισαν οι πόρτες στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας ζήτησε προσφυγή στις κάλπες.

Αυτό επιβεβαίωσαν οι δύο συνεργάτες του κ. Τσίπρα Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Παππάς που τον συνόδευαν. Ο κ. Παπούλιας έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα για την πρωτιά του κόμματός του στις εκλογές.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική όπως την χαρακτήρισε για την Αριστερά αλλά και μια σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό.
Αμέσως μετά είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «σε κάθε περίπτωση έξω έχει μια πολύ ωραία ημέρα διότι κάποιοι τρομοκρατούσαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ, ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει με 2-3 μονάδες θα έχουμε λοιμούς σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με τέσσερις, αλλά είναι μια πολύ ωραία μέρα» είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι και οι επόμενες ημέρες να είναι ωραίες διότι όπως σημείωσε «η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στην χώρα μας για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη λέγοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε πως ίσως πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε και τον ευρωσκεπτικισμό. Ο κ. Παπούλιας συμφώνησε λέγοντας ότι πρέπει. Εν συνεχεία αναφέρθηκαν στην αύξηση του ευρωσκεπτικισμού στην Γαλλία και την Βρετανία ενώ όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας στην Ολλανδία ήρθαν στην τέταρτη θέση.
Να σημειώσουμε ότι σε δηλώσεις του χθες το βράδυ για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο, λέγοντας πως η ετυμηγορία του λαού είναι γενναία και πεντακάθαρη.
«Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς το θέμα του χρέους με αυτά τα ποσοστά; Με τι ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα έρθει να επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα, το νέο μνημόνιο που έχει ήδη αποφασίσει και έχει κρατήσει κλειστό στο συρτάρι του;», διερωτήθηκε.
«Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Ανάρτηση από: http://kartesios.com