Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Δηλώσεις του αρχιπράκτορα της Τουρκίας και φίλου του DEB

Τανέρ Μουσταφάογλου : ¨νίκη της ταυτότητας των Τούρκων Δυτικής Θράκης¨


Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης που για πολλά χρόνια έχουν μια αντιμετώπιση πολιτών β´ κατηγορίας, πετυχαίνοντας ένα ρεκόρ στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή, έδωσαν ένα σημαντικό μήνυμα στους Έλληνες πολιτικούς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου σχολίασε το αποτέλεσμα ως μια ¨νίκη της ταυτότητας των Τούρκων Δυτικής Θράκης¨.
Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης των οποίων την ταυτότητα η Ελλάδα απορρίπτει σε κάθε ευκαιρία, έδωσαν στην κάλπη των ευρωεκλογών το καλύτερο μάθημα προς την Ελλάδα. Τούρκοι υποψήφιοι που μετείχαν στις ευρωεκλογές υπό την σκέπη του DEB έφτασαν σε νέο ρεκόρ με το 39,8% των ψήφων στην Κομοτηνή και το 25% στην Ξάνθη. . Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Τανέρ Μουσταφάογλου σχολίασε το αποτέλεσμα ως μια ¨νίκη της ταυτότητας των Τούρκων Δυτικής Θράκης¨. Ο Μουσταφάογλου δήλωσε πως ¨Οι Τούρκοι υποψήφιοι με τους 42.640 ψήφους τους, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Πλέον η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να κάνει νέα βήματα σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.
Ο Μουσταφάογλου ανέφερε πως η λήψη πέραν των 30 χιλιάδων ψήφων είναι κάτι που μπορεί να εκτιμηθεί ως επιτυχία και ότι με τους 42.640 ψήφους που πήραν οι Τούρκοι υποψήφιοι πλησίασαν πολύ τα ποσοστά του αείμνηστου Αχμέτ Σαδίκ.
Ο Μουσταφάογλου υπενθύμισε πως με τους πάνω από 42 χιλιάδες ψήφους που πήραν οι Τούρκοι υποψήφιοι, είπαν στους Έλληνες αρμόδιους το ¨Τερματίστε τις πιέσεις¨. Ο Μουσταφάογλου δήλωσε : ¨Εργαστήκαμε όλοι για την στήριξη των Τούρκων υποψηφίων. Με 40 λεωφορεία στείλαμε στην δυτική Θράκη τους αδερφούς μας από την Τουρκία. Και εκείνοι δεν μας ντρόπιασαν αλλά ένωσαν τις ψήφους τους στους Τούρκους υποψήφιους. Πλέον είναι η ώρα της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη λαμβάνοντας υπόψη την εκλογική επιτυχία της τουρκικής μειονότητας, είναι υποχρεωμένη να αναπτύξει νέες εποικοδομητικές πολιτικές. Πλέον για κάθε ανεπιθύμητο περιστατικό σχετικά με τους Τούρκους στην Δυτική Θράκη, θα ενημερώνεται και η Ε.Ε. ¨
Ανάρτηση από: http://tourkikanea.gr