Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Mafiaball … 1-2-3-4…

1. Η πιθανότητα (αλλά καθόλου βεβαιότητα!) να προφυλακιστεί ο γνωστός «asset» (αυτό ζητάει για την περίπτωσή του ο κατήγορος εισαγγελέας) έχει προκαλέσει ήδη ρίγη. Ρίγη θυμού για τους οπαδούς της ομάδας στην οποία προεδρεύει· ρίγη χαράς για όλους τους υπόλοιπους τους μικρόψυχους…
Αυτά είναι τα ωραία του θεάματος! Δυνατά, γεμάτα συγκινήσεις, σαν ταινία αστυνομική. Εννοείται πως όσο η προσοχή είναι στραμμένη σε «μπροστινούς», στο «πανί», τόσο οι πραγματικοί capo απολαμβάνουν όχι μόνο την εξουσία αλλά και την ηρεμία τους. Ο «asset» για εμάς, το έχουμε υποστηρίξει ξανά και ξανά, είναι «μπροστινός» – και, εδώ που τα λέμε, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα περισσότερο. Γυιός / κληρονόμος ενός πλούσιου πατέρα, αποδείχθηκε ιδανικός για «αυτοφοράκιας», στο πιο κυριλέ: εύκολο να εντοπιστεί κάτω από διάφορες πέτρες (του οργανωμένου εγκλήματος).
Επιβεβαιώνει, με τον τρόπο του, αυτό που είχε συμβουλέψει ένα στέλεχος της μόνιμα πρωταθλήτριας π.α.ε. ένα άλλο μικροστέλεχος μιας θυγατρικής (από υποκλοπές που δημοσιοποιήθηκαν κάποτε): το πραγματικό αφεντικό δεν πρέπει να φαίνεται.
Έτσι, ακριβώς. Τα πραγματικά αφεντικά δεν φαίνονται. Ούτε σ’ αυτήν την περίπτωση, ούτε σε άλλες…

2. Η «σατανική σύμπτωση» (;) του να έχει μόλις αγοράσει ο «asset» μια άδεια καναλιού (με τις ευλογίες των κυβερνητικών βιτρινών… Πότε, είπαμε, είχε πάει ο “asset” τελευταία φορά στο Μαξίμου; Να βοηθήσουμε τη μνήμη σας: στις 19 του περασμένου Μάη. Μαζί με τον άλλο «πολύτιμο», που είναι πολύ πιο διακριτικός, επειδή ξέρει καλύτερα την «δουλειά», τον δήμαρχο του Πειραιά), αυτή η «σύμπτωση» λοιπόν δίνει στην υπόθεση sport διαστάσεις. Τι θα γίνει πρώτο; Το κανάλι ή η έναρξη της δίκης; Και πόσο θα κρατήσει αυτή η δίκη; Λιγότερο ή περισσότερο απ’ την (δεκαετή) άδεια του καναλιού; Και ποιος θα συνεταιριστεί με τον «asset» στο «νέο τηλεοπτικό τοπίο», χωρίς «διαπλοκή», με αγάπη, ειρήνη, διαφημιστική πίτα, «αντικειμενικότητα» και «υγιή επιχειρηματικότητα»; Στοιχήματα please!!!
Πάντως όσο ξέρει ο «asset» από μπάλα, άλλο τόσο ξέρει από μήντια και τηλεόραση. Και αντίστροφα…
3. Επειδή όταν βλέπει κάποιος τα πράγματα από μακριά μπορεί να τα βλέπει πιο καθαρά, θα άξιζε να ρίξει μια ματιά στο τι συμβαίνει στην ποδοσφαιρική (νότια) κύπρο. Ένα σημερινό άρθρο του καθεστωτικού guardian με τίτλο βόμβες σε αυτοκίνητα, διαφθορά, και παράνομο στοίχημα: πως το ποδόσφαιρο στην κύπρο βγήκε εκτός ελέγχουδίνει μερικές «νόστιμες μπουκιές» απ’ τα γήπεδα της «μαρτυρικής μεγαλονήσου».
Για τις ανάγκες (και τους περιορισμούς) της ασταμάτησης μηχανής, ας μεταφέρουμε μόνον αυτό: ο κύριος Κώστας Κουτσοκούμνης, πρόεδρος της κοπ (η κυπριακή επο), που εμφανίστηκε στα μέρη μας σαν εκπρόσωπος των fifa/uefa για την «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι χωμένος μέχρι τον λαιμό στον πραγματικό έλεγχο του «εκτός ελέγχου» κυπριακού.
Ποιος τα λέει αυτά, χαρακτηρίζοντας τον ποδοσφαιρο-εξαγνιστή αδελφό κύπριο κυρ Κώστα «Καντάφι του ποδοσφαίρου», που αν «πέσει» κάποτε θα λυθούν πολλά; Ένας πρώην (πια) κύπριος διαιτητής, ονόματι Μάριος Παναγή, που σε δόσεις μέσα στο 2014 «μουρμούρισε» διάφορα… Και, στα τέλη του 2014, κρέμασε τη σφυρίχτρα και άνοιξε το στόμα του (στη Λευκωσία), δίνοντας ονόματα και διευθύνσεις για την κυπριακή ποδοσφαιρική μαφία…
Πάταγος έγινε. Κάτι άλλο; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!!! Με υψηλή τέχνη (του είδους: η αστυνομία ερευνά, η εισαγγελία ερευνά, κλπ κλπ) το πράγμα πήγε όσο πιο «αβαβά» γινόταν. Εννοείται ότι ο κυρ Κουτσοκούμνης, σαν «μπροστινός», ζει και βασιλεύει. Απλά ο Παναγή, ύστερα από συστηματικές απειλές εναντίον του, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην αγγλία. Όπου βιοπορίζεται διαιτητεύοντας ερασιτεχνικό.
Και απ’ την ασφαλή αγκαλιά της αγγλίας, είπε πρόσφατα και μερικά ακόμα (πάντα για το θέμα «στημένα» και ποδοσφαιρική μαφία στην κύπρο). Για την αστυνομία, για πολιτικούς, κλπ κλπ…
Ηθικό δίδαγμα; Όσοι ασχολούνται ακόμα σοβαρά με «το πιο σημαντικό – ασήμαντο πράγμα στη ζωή μας» είναι άξιοι της τύχης τους: για τα σημαντικά της ζωής τους…

4. Όποιος, λοιπόν, κρατάει αποστάσεις μπορεί και να καταλάβει. Βλέπει, για παράδειγμα, «asset» εδώ (Μαξίμου), βλέπει στο βάθος «asset» εκεί (Noor 1), βλέπει «asset» παραδίπλα (κανάλια), βλέπει «asset» παρακεί (στημένα) και λέει: Mωρέ μπράβο σ’ αυτό το παλληκάρι! Είναι πολύ δραστήριο! Μήπως γι’ αυτό το ζηλεύουν;
Αλλοίμονο στους «αυτοφοράκηδες»! Αλλά έτσι είναι ο αυθεντικός μαύρος καπιταλισμός: ντροπαλός!!! Σιγά μην βγουν τα αφεντικά του μπροστά να κοκορεύονται!
(Σε ότι αφορά την φωτογραφία: κάποιος ανεξέλεγκτος συνειρμός, πάλι, έφερε στη μνήμη μας τέτοιες τρυφερές στιγμές. Who is the boss dear; Ποιος παίζει μπάλα;)

Ανάρτηση από: http://www.sarajevomag.gr