Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Άγιος ο Θεός, άγιος ισχυρός…

Φίλε Πιτσιρίκο, περιδιαβαίνοντας στο internet, βρήκα μια ιστορία για την αγάπη και την ευσπλαχνία του μεγαλοδύναμου, ή για να είμαστε πιο ακριβείς των εκπροσώπων του στην γη. Την ιστορία μας την θύμισε ο Άρης Χατζηστεφάνου και δεν είναι άλλη από το ενδιαφέρον που έδειξε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την σωτηρία και την αποφυλάκιση του λόγω χρόνιων προβλημάτων της υγείας του, του κατηγορούμενου για υπεξαίρεση 50 εκατ. ευρώ, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, χορήγηση εκατομμυρίων ευρώ για επισφαλή και ύποπτα δάνεια, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κλπ, πρώην ιδιοκτήτη της Proton Bank, κύριο Λαυρεντιάδη.

Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον κύριο Λαυρεντιάδη, ανήμερα των Χριστουγέννων πέρσι τέτοια εποχή.
Ο κύριος Ιερώνυμος είχε άλλωστε δηλώσει ότι ο κύριος Λαυρεντιάδης υπήρξε αρωγός του φιλανθρωπικού έργου της εκκλησίας κι εκ των πρωτεργατών και στυλοβατών της «Αποστολής».
Τα παραπάνω λόγια προέρχονται από την κατάθεση που έδωσε ο αρχιεπίσκοπος σχετικά με την υπόθεση Λαυρεντιάδη – Proton Bank στην οποία μεταξύ των άλλων σημειώνει και τα εξής: «Για εμένα υπήρξε ένας ειλικρινής συνομιλητής, βοήθησε το έργο μας και απ ότι ξέρω και άλλους εκκλησιαστικούς χώρους», εννοώντας προφανώς την αρχιεπισκοπή της Κύπρου.
Είναι μεγάλο κρίμα που δεν μπόρεσε ο αρχιεπίσκοπος να επισκεφτεί σε κάποιες εκ των ελληνικών φυλακών τον στενό συνεργάτη του Λαυρεντιάδη και μέγα χορηγό του έργου της εκκλησίας, κύριο Κυριακίδη, ο οποίος την έχει κοπανήσει στο εξωτερικό και έκτοτε η τύχη του αγνοείται.
Ανάρτηση από: http://pitsirikos.net
Ευχαριστώ τον φίλο Βασίλη Ν.