Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ξαναζωντάνεψε η συμμορία του Τοπάλ Οσμάν στην Κερασούντα του Πόντου

Σκηνές... απείρου κάλλους στην Κερασούντα με πρωταγωνιστές τον εθνικιστή Μπαχτσελί και υμνητές του σφαγέα Τοπάλ Οσμάν.

Κατά την προεκλογική περιοδεία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) στην ιστορική και συνάμα μαρτυρική για τους Έλληνες πόλη της Κερασούντας, παρουσία του πρόεδρου του κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ξαναζωντάνεψε η συμμορία του σφαγέα των Ελλήνων του Πόντου Τοπάλ Οσμάν.
Ειδικότερα, ενώ κινούνταν η πομπή λεωφορείων και αυτοκινήτων του κόμματος ΜΗΡ, με επικεφαλής τον Μπαχτσελί, από τα Κοτύωρα προς την Κερασούντα, στην είσοδο της πόλης της Κερασούντας την προϋπάντησαν εννέα έφιπποι, ντυμένοι με τις τοπικές ποντιακές στολές, ξυπνώντας μνήμες της δράσης της συμμορίας του Τοπάλ Οσμάν. 
Στη συνέχεια η πομπή, με τους έφιππους να την οδηγούν, κατευθύνθηκε στην Πλατεία Τοπάλ Οσμάν της Κερασούντας, όπου ο Μπαχτσελί μίλησε σε περίπου 3.000 οπαδούς του κόμματός του. Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί τη θρησκεία για ψηφοθηρικούς λόγους, κάτι που δεν συνάδει με τη φύση της μουσουλμανικής πίστης. Ο Μπαχτσελί κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταδικάσουν το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Ανάρτηση από: http://www.pontos-news.gr