Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε

Του Γεράσιμου Δεληβοριά


«Αν η καθυστέρηση πληρωμών θεωρηθεί default, που σημαίνει χρεοστάσιο, όχι χρεοκοπία, τα κράτη δεν χρεοκοπούν, μια αύξηση στα spread δεν θα έχει επίπτωση, διότι το ελληνικό δημόσιο είναι εκτός αγορών. Το ΔΝΤ θα αποχωρήσει και θα αρχίσει η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους». Γ. Μηλιός στο facebook.

Θυμάστε τον «υπάλληλο» του Χουρμούζη, που ανακάλυψε πως ο μήνας έχει 32 μέρες, επομένως το γκουβέρνο τον έκλεβε, γιατί τον πλήρωνε για 30 μέρες;
Ε, λοιπόν, ο Μηλιός τον ξεπέρασε καθότι και οικονομολόγος ο άνθρωπος.
Διαβάστε και θαυμάστε!
Θα εξηγήσουμε ωραία ωραία στους κουτόφραγκους, οι οποίοι καθώς έχουν λίγα χρόνια που κατεβήκαν απ’ τα δέντρα δε νογάνε και πολλά πολλά, πως άλλο default, που σημαίνει πτωχοί άνθρωποι χρεοστάσιο κι άλλο χρεοκοπία, όπως άλλο θα πεί Χαλκιδική κι άλλο Χαλκίδα.
Κι έπειτα ω αδαείς, μια αύξηση των spread δεν μπορεί να μας επηρεάσει, αφού ήδη είμαστε εκτός αγορών, όπως ο διαιτητής δεν μπορεί να τιμωρήσει παίκτη που βρίσκεται στον πάγκο, αυτό είναι παράνομο και οι καλοί άνθρωποι δεν παρανομούν, τηρούν ευλαβικά τα συμπεφωνημένα.
Οπότε, αφού τους το εξηγήσουμε, το ΔΝΤ με πεσμένα τ’ αυτιά τι θα κάνει, θα αποχωρήσει.
Κι αμέσως θα αρχίσει η αναδιάρθρωση του χρέους μας.
Όπερ έδει δείξαι.
Με τέτοια παλικάρια γι’ αρχηγούς, ανώτερους του Μπρανκαλεόνε, είναι αδύνατο να μην κερδίσουμε.
Έχουμε τη Βαλαβάνη που φοβάται να συμπληρώσει τη φορολογική της δήλωση, μήπως κάνει καμιά πατάτα και την βουτήξει η Εφορία.
Τον Γιάνη με το ένα «ν».
Και τώρα το Μηλιό.