Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Λυση-λιγούρης Τσαβούσογλου

Του Λάζαρου Μαύρου

ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ αλήθεια - την τουρκική αλήθεια - ο υπ.Εξ. του συνεχιζόμενου Αττίλα κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν δήλωνε προχθές στη «Σαμπάχ» ότι, για την Τουρκία, πιο σημαντική από το «άνοιγμα των κεφαλαίων» στην ενταξιακή της διαδικασία στην ΕΕ είναι η μόνιμη επίλυση του Κυπριακού. Και, βεβαίως, ο Τούρκος υπ.Εξ. εννοούσε το είδος της «λύσης» που η Άγκυρα επιδιώκει και, για το οποίο, χαίρει χαράν μεγάλην ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τον αναγκαίο «σκελετό» και τον σκληρό πυρήνα, στο κείμενο της συμφωνίας Αναστασιάδη-Έρογλου της 11ης Φεβρ. 2014.

ΕΙΝΑΙ ΔΕ πιο σημαντική, επειδή: Η ιδιότητα του κράτους - μέλους της ΕΕ που τώρα κέκτηται η «Διοίκηση των Κυπρο-ρωμιών του Νότου», όπως η Τουρκία ονομάζει την οσονούπω «Εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταληφθεί από τη ΔΔΟ: Τον Διζωνικό Συνεταιρισμό Δύο Ίσου Καθεστώτος Συνιστώντων Κρατών («πολιτειών»), τον οποίο θα ελέγχει εξ ολοκλήρου μέσω των Ισοτίμως Επί Παντός Συγκυριάρχων Τουρκοκυπρίων, η ίδια η Άγκυρα.

ΕΧΕΙ ΤΗ βάσιμη προσδοκία η Τουρκία ότι: Με λύση τύπου 11ης Φεβρ. 2014, θ’ αποκτήσει ένα κράτος-προγεφύρωμα και διατεταγμένο εντολοδόχο της εντός ΕΕ. Πολυσχιδώς αξιοποιήσιμο όργανο, για τους ευρύτερους στρατηγικούς - νεο-οθωμανικούς & ισλαμικούς - στόχους της Τουρκίας στην ΕΕ των 45 εκατομμυρίων μουσουλμάνων, όπως τους οραματίζεται, κατ’ επανάληψιν φωνηέντως, ο πρωθυπουργός της κ. Νταβούτογλου.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ πιο σημαντική για την Τουρκία αυτή η «λύση» του Κυπριακού, επειδή: Υπερβαίνοντας την επιμέρους… μιζέρια του «ανοίγματος κεφαλαίων», την καθιστά - μέσω πάντα των ισοτίμως συγκυριάρχων επί παντός Τ/κ - τον ισχυρότερο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΕΝΤΗ στην Αν. Μεσόγειο:
(α) Και για την εκμετάλλευση των Κοιτασμάτων της ΑΟΖ.
(β) Και για την ανάπτυξη της «επιθετικής θαλάσσιας πολιτικής» που σχεδίασε στο «Στρατηγικό Βάθος» του ο Νταβούτογλου.
(γ) Και για να έχει, πλέον, το γενικό πρόσταγμα στις σχέσεις με Ισραήλ, Αίγυπτο και τις άλλες χώρες της περιοχής.
(δ) Και για να καταστεί τροπαιούχος ηγέτιδα πάντων των ισλαμιστών τού «γεωπολιτισμικού και ιστορικού βάθους της οθωμανικής κληρονομιάς», ώστε:
(ε) Να καταστήσει εαυτήν, την υπερδύναμη της περιοχής, με παγκόσμια πλέον επιρροή.

ΟΛ’ ΑΥΤΑ, από χρόνια διαλαληθέντα εκ στόματος και διά της γραφίδος τών επί 13 έτη κυβερνώντων νεο-οθωμανών, ισλαμιστών του κ. Ερντογάν, κατά τρόπον ώστε να τα γνωρίζουν ακόμη και οι υπό του κ. Αναστασιάδη, διά της εφημερίδος «Πολίτης» 10.4.2015, αποκληθέντες ως «υστερούντες πνευματικά»…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Και ποιος σας είπε ότι όταν ο Ερντογάν λέει πως «το φυσικό αέριο ανήκει σε όλους τους Κυπρίους», εννοεί 50-50% μεταξύ Ε/κ-Τ/κ; Άμα καταφέρει να διαλύσει με τη ΔΔΟ της 11ης Φεβρ. 2014 την Κυπριακή Δημοκρατία κι εγκαθιδρύσει τον Διζωνικό Συνεταιρισμό, πού θα τρέξετε να εξασφαλίσετε (κι από ποιον;) την… ισοτιμία του 50-50% και του win-win situation, επιπέδου… σοφότατης σοφίας τής 3Α στάθμης Αβέρωφ-Άντρου-Αναστασιάδη; 


Ανάρτηση από: http://www.sigmalive.com