Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Καλό βόλι

Του Πέτρου Μαγγανιάρη


  Οκτώ μήνες μετά τις εκλογές του Γενάρη, που κατέγραψαν μια ισχυρή πλειοψηφία για την ανατροπή της μνημονιακής υποτέλειας και δυόμισι μήνες μετά το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα που απαίτησε το οριστικό τέλος της μνημονιακής πραγματικότητας και την ανάκτηση των όρων της εθνικής μας κυριαρχίας, ο ελληνικός λαός οδηγείται εν μέσω θέρους εκβιαστικά στις κάλπες.
  Καλείται την Κυριακή να επικυρώσει την πιο ακραία αντιστροφή μιας δημοκρατικά εκφρασμένης λαϊκής βούλησης και να νομιμοποιήσει την πιο κραυγαλέα - μέσα σε μια νύκτα - μεταστροφή πολιτικού φορέα που ζήσαμε στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Το τρίτο και καταστρεπτικότερο μνημόνιο,  φέρει πλέον  την σφραγίδα   ενός πρωθυπουργεύοντος, ανεπαρκούς, φοβικού και τελικά  μοιραίου για τον ελληνισμό ηγετίσκου της ‘’πρώτης φόρας αριστερά’’.
  Με τις  εκλογές της Κυριακής  βιάζονται να μετατρέψουν τον ελληνικό λαό σε συνένοχο των καταστρεπτικών τους επιλογών  προτού καν συνειδητοποιήσει και πολύ περισσότερο βιώσει  την ζοφερή πραγματικότητα που του επιφυλάσσει το ‘’αριστερό’’ τους  μνημόνιο.
  Την Κυριακή ο ελληνικός λαός σε συνθήκες, αλήθεια είναι,  συναισθηματικής καταρράκωσης, πολιτικής και ιδεολογικής σύγχυσης, καλείται να αποδείξει πως και σε ποιο ποσοστό :

- Δεν διακατέχεται από το σύνδρομο του γραμματοσήμου, που όσο το φτύνεις τόσο κολλάει   (ΣΥΡΙΖΑ)

-Δεν έχει καθηλωθεί σε  μαζοχιστικά σύνδρομα, όπου 40 χρόνια δεν αρκούν  και θέλει και άλλο (ΝΔ)

-Δεν ασθενεί πολιτικά, από  την νόσο  Alzheimer (ΠΑΣΟΚ)

- Δεν καθοδηγείται από ζωώδη ένστικτα,  όπου η υποχώρηση των ηθικών και αισθητικών κριτηρίων τον οδηγεί  μέσω της οργής , να υποβιβαστεί στην κατηγορία του υπανθρώπου (Χ. Α.)

- Δεν αποδέχεται τη ταύτιση του με ότι φαιδροποιεί την πολιτική και την καθιστά εύκολο υποχείριο εξωθεσμικών κέντρων (ΠΟΤΑΜΙ – ΛΕΒΕΝΤΗΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ)

- Δεν συμπεριφέρεται σαν τον Αγά που όταν θύμωσε έκοψε τα’ αρχίδια του!(ΑΠΟΧΗ – ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ).

  Αυτή την Κυριακή έχεις ένα μόνο βόλι στην θαλάμη.

  Μην το σπαταλήσεις  στρέφοντας το όπλο στο κεφάλι σου.

  Μπορούμε αντίθετα, το βράδυ της Κυριακής να ανασαίνουμε καλύτερα, να νιώθουμε  πάλι ζωντανοί, αν όλοι μαζί στρέψουμε το πολιτικό μας όπλο και πυροβολήσουμε τα σύνδρομα μας, τον φόβο μας, τις εμμονές μας.
Δηλαδή το σύστημα τους.

Το σύστημα εξάρτησης - υποτέλειας της πατρίδας μας.