Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία γονέων στα Λιόσια για ελλείψεις εκπαιδευτικών- video


Κοντεύει να κλείσει ο Σεπτέμβρης και ακόμα δεν έχουν ανοίξει σχολεία , αλλά και αυτά που έχουν ανοίξει υπολειτουργούν γιατί υπάρχουν χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών. Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται όχι εξαιτίας των απεργιών, αλλά εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που δημιουργεί στρατιές ανέργων, φτωχών και στερεί το δικαίωμα της μόρφωσης σε χιλιάδες παιδιά.

Η αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να λειτουργούν τα σχολεία είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του νέου υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, που χθες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ανέφερε ότι τα σχολεία την φετινή χρονιά της έντονης δημοσιονομικής κρίσης τα σχολεία ήταν έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Δείτε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων στο υπουργείο Παιδείας και παρακάτω το video από πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή στις 24/9 με τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών και των γονιών για την υπολειτουργία του σχολείου τους:


ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Παιδείας

KΟΙΝ: κ. Σπύρου, Διευθυντή Π.Ε. Δυτικής Αττικής

κ.Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού

κ.Πρόεδρο Ε.Σ.Ε. Πρωτοβάθμιας

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων



Κύριε Υπουργέ Παιδείας

Με την συγκεκριμένη επιστολή διαμαρτυρίας μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Σχολείο μας, το μεγαλύτερο ίσως στην Αττική με 438 μαθητές, 19 πληθωρικά τμήματα σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας που αδυνατεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει τη νέα σχολική περίοδο.

Παρά τις παραστάσεις μας στο Διευθυντή Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δε δόθηκε μέχρι σήμερα 08/09/2015 καμία λύση με το αιτιολογικό της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Την περσινή σχολική περίοδο για να λειτουργήσει το σχολείο μας, χωρίς μάλιστα τη λειτουργία του απογευματινού προγράμματος (λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών), το σχολείο μας στελεχώθηκε με 24 εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου (20 δάσκαλοι, 5 ειδικότητες) και 8 εκπαιδευτικοί που συμπλήρωναν το ωράριό τους στο σχολείο μας.

Σας ρωτάμε πως θα ανοίξει το σχολείο μας την τρέχουσα σχολική περίοδο και με 12 δασκάλους, 1 δασκάλα του Τμήματος Ένταξης και 4 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων μαζί με τον Διευθυντή.

Το σχολείο μας για να λειτουργήσει με πλήρως ανεπτυγμένο πρόγραμμα χρειάζεται εκπαιδευτικούς που να καλύπτουν 697 ώρες και σήμερα μας λείπουν 332 ώρες. Πώς προτείνετε να λειτουργήσει το σχολείο μας;

Μας δημιουργεί τεράστια έκπληξη η αναλγησία των υπεύθυνων του Υπουργείου Παιδείας όταν λίγες ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους και ενώ ήταν γνωστή η έλλειψη εκπαιδευτικών στην Δυτική Αττική αποσπάστηκαν στα προνομιούχα προάστια της Βόρειας και Νότιας Αθήνας άλλοι 150 εκπαιδευτικοί.

Μόλις εχθές άλλοι δύο δάσκαλοι αποσπάστηκαν από το σχολείο μας για άλλα σχολεία της περιοχής μας! 

Ξέρουμε ότι η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση και ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες εργατικές γειτονιές μας ( βρίσκονται στη χωματερή όλου του Νομού Αττικής) είναι σε τραγική κατάσταση λόγω της υποχρηματοδότησης των μνημονιακών πολιτικών, παρά ταύτα σε άλλες περιφέρειες εκπαίδευσης δεν υφίσταται τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο στην περιφέρεια την δική μας και άλλο τόσο στο σχολείο το δικό μας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά όπως διαπιστώνεται το σχολείο μας δεν θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά ούτε καν με μειωμένες ώρες με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να στερηθούν το αναφαίρετο συνταγματικό τους δικαίωμα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και αναγκαστικά θα υποστούν τις συνέπειες του μνημονίου εις βάρος της μόρφωσής τους.

Με οδύνη, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα τα παιδιά μας δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την νέα σχολική χρονιά όπως τα έχουμε προετοιμάσει, με προσμονή και μεγάλη χαρά για την ημέρα του αγιασμού και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την ελπίδα να κατακτήσουν τα εφόδια και τις γνώσεις όπως σε κάθε παιδί αξίζει. Κάθε παιδί τούτης εδώ της μεγάλης χώρας του πολιτισμού και των γραμμάτων .

Η λαϊκή μας ρήση βγαλμένη από απλούς ανθρώπους περνώντας από γενιά σε γενιά μας λέει: «Άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο». Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μείνουν «ακατέργαστα», «αμόρφωτα», «απαίδευτα». Θέλουμε παιδιά με ανεπτυγμένη νόηση, κατανόηση και συναισθηματική νοημοσύνη, θέλουμε παιδιά με εφόδια για να γίνουν μελλοντικοί ενήλικες με σωφροσύνη και ελεύθερη αρετή, άξιοι της παράδοσης και του πολιτισμού αυτού του τόπου.

S.O.S. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Εμείς οι Γονείς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μειώσει τόσο πολύ το επίπεδο της βασικής εκπαίδευσης των παιδιών μας διότι προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να μην τους λείψουν τα βασικά συστατικά της παιδικής ηλικίας που είναι η γνώση ,που πραγματώνεται με τη σωστή παιδεία , η ένδυσή τους και το φαγητό τους ώστε να γίνουν αξιοπρεπείς Άνθρωποι σε αυτή την κοινωνία που μαστιγώνεται καθημερινά από τα τόσα προβλήματα. Γιατί να τα επωμίζονται και τα παιδιά μας χωρίς λόγο;

Επίσης με το δυναμικό που έχει το Σχολείο μας είναι σίγουρο μετά βεβαιότητας, ότι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει κάθε μέρα και το αποτέλεσμα αυτού θα είναι τα παιδιά μας να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να μείνουν απαίδευτα Κύριοι το 2015.

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε όσα αναφέρουμε και ελπίζουμε να καταλαβαίνετε την αγανάκτησή μας.

Ευελπιστούμε στην ευαισθησία σας και στην γρήγορη επίλυση του προβλήματός μας.

Με εκτίμηση

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων

Ο Πρόεδρος   Ιωσήφ Κρυστάλης        Η Γραμματέας  Μαρία Πουλή                                                                                      

Ανάρτηση από:http://geromorias.blogspot.gr