Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑΤΟϊκότερη του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση Τσίπρα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Παρακάμπτοντας ακόμη και την ένσταση Τσίπρα, η κυβέρνηση με “κωλοτούμπα” της τελευταίας στιγμής δήλωσε σύμφωνη με την εμπλοκή τουΝΑΤΟ στις προσπάθειες μείωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με προϋπόθεση, τάχα, το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.  
"Η πρωτοβουλία είναι προς την πλευρά που επιθυμούμε", είπε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι "μας βρίσκει σύμφωνους αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα της χώρας και όχι παραβιάσειςτων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας".  Όπως εξήγησε, η γερμανική πρόταση αφορά μια συγκεκριμένη ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο με την ονομασία SSNG, η οποία θα "αναλάβει αυτό το έργο με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να σταματάει τη ροή, στη μεριά της Τουρκίας”. Επιπλέον, ανέφερε ότι "όσοι διασώζονται από τη θάλασσα θα αποστέλλονται στην Τουρκία, ενώ το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα πλοία της Ελλάδας, θα επιχειρούν στην Ελλάδα, της Τουρκίας στην Τουρκία, και των τρίτων χωρών και στις δύο πλευρές, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα βλέπει "με θετικό τρόπο” την ενίσχυση με οκτώ πλοία του πολεμικού ναυτικού!
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ελληνική πλευρά, επιδεικνύοντας τη μέγιστη δυνατή και δουλική υποκρισία, ξεκαθάρισε στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και το ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι πρέπει να υπάρχει "απόλυτος σεβασμός στην εθνική κυριαρχία” και "τις απορρέουσες υποχρεώσεις”. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει μετά την μετατροπή της σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, η Frontex να επιχειρεί και στα τουρκικά παράλια.  
Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της συγκεκριμένης πηγής, το ζήτημα το οποίο απασχολεί κυρίως την Ελλάδα είναι ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διοίκηση αυτής της δύναμης, την οποία έχει σήμερα ηΓερμανία, αναμένεται να να περάσει στον επόμενο που είναι η Τουρκία. Ως εκ τούτου η Ελλάδα ζήτησε, χωρίς να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, από το ΝΑΤΟ την εξαίρεση της Τουρκίας και της Ελλάδας από τη διοίκηση της επιχείρησης και τη διατήρηση προς το παρόν της Γερμανίας σε αυτή τη θέση.  
Τέλος, η ίδια πηγή ανέφερε πως αναμένεται μια καταρχήν πολιτική απόφαση αύριο κατά τη δεύτερη μέρα της συνόδου, ενώ οι λεπτομέρειες θα οριστούν από τις μόνιμες αντιπροσωπείες.  
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε  
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΑΤΟΠΗΜΑ Η ΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ  
“Είναι αδιανόητο ότι Γερμανία και Τουρκία, με αφορμή την προσφυγική τραγωδία, κάνουν προτάσεις και μάλιστα ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, για την στρατιωτική δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στον Αιγαιακό χώρο.  
Το γεγονός αυτό μαρτυρά μια συμπεριφορά αγνόησης και απαξίωσης της χώρας μας και δείχνει τηνανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση Τσίπρα με την εθελόδουλη μνημονιακή στάση της.  
Οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ, στο όνομα των προσφύγων και σε οποιοδήποτε χώρο του Αιγαίου, όχι μόνο δεν θα είναι χρήσιμη αλλά θα είναι και από κάθε άποψη απαράδεκτη, ενώ μπορεί να αποβεί καιάκρως επικίνδυνη, ειδικά για τα ελληνικά συμφέροντα.  
Η ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το οποίο με τους τυχοδιωκτισμούς του είναι κατ' εξοχήν υπεύθυνο για τις αιτίες που προκαλούν τις προσφυγικές ροές, όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αλλά αντιθέτως θα περιπλέξει και θα εντείνει την προσφυγική τραγωδία, ενώ, αν λάβουμε υπόψη μας τις κατά καιρούς θέσεις του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο, η παρουσία του μπορεί να έχει αρνητικές έως επικίνδυνες συνέπειες για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.  
Η θέση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά να περιοριστεί η ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στα τουρκικά χωρικά ύδατα, πέραν του ότι στρατιωτικοποιεί ευθέως το προσφυγικό πρόβλημα, συνιστά ατόπημα, είναι απολύτως επιζήμια και μπορεί να προκαλέσει μείζονες επιπλοκές και εθνικούς κινδύνους.  
Η απαράδεκτη και εγκληματική κατάσταση με τους διακινητές των προσφύγων θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους και πρώτα απ' όλα από την ίδια την Τουρκία, η οποία ανέχεται, αν δεν καλύπτει την εγκληματική συμπεριφορά τους. Το μόνο που δεν χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ΝΑΤΟ με την γνωστή ιμπεριαλιστική και μονομερή πολιτική του”.
Ανάρτηση από: http://iskra.gr