Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Βολιβία... Αυτή την Ευρώπη θα ζήλευε ακόμη κι ο Χίτλερ!

Του Νίκου Κλειτσίκα

Η Ευρώπη καταδικάζει τις προσπάθειες των αρχών της Βολιβίας να διαπράξουν εκλογική απάτη μέσω σημαντικών παρατυπιών και χειραγώγησης της ψήφου...

Ε.Ε. 2019...

Πριν από έναν χρόνο κι ενώ ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, πήρε διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων σε ψήφους, από τον αντίπαλό του υποψήφιο για την προεδρία της Βολιβίας... η Ουάσινγκτον, η Μπογκοτά, το Μπουένος Άιρες, η Βραζιλία και η "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" -όπως αποκαλούν το 4ο Ράιχ των τραπεζιτών-, υποστηρίζουν ένα αμερικανοφασιστικό πραξικόπημα εναντίον του νόμιμου και δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου και θα αναγνωρίσουν «μόνον εκλογικά αποτελέσματα που αντανακλούν αληθινά τη βούληση του βολιβιανού λαού» κι «ανησυχούν βαθιά για τις ανωμαλίες».

(επάνωΗ Δήμαρχος Patricia Arce πριν έναν χρόνο... (κάτω) χθες που εξελέγη Γερουσιαστής...

Τότε, πριν από ένα χρόνο, εν μέσω του στρατιωτικού φασιστικού πραξικοπήματος που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Βολιβία, η σοσιαλίστρια Δήμαρχος της Βίντο, η Patricia Arce -καμία σχέση με τον "σοσιαλισμό" της ΜΚΟ του Γ. Παπανδρέου, ή εκείνο της ιμπεριαλιστικής ευρωπαϊκής "αριστεράς" του κεφαλαίου-, συνελήφθη, ξυλοκοπήθηκε, της κούρεψαν τα μαλλιά, την περιέλουσαν με κόκκινο χρώμα, την περιέφεραν για παραδειγματισμό οι "εξεγερμένοι" οπαδοί των "εκδημοκρατιστών", σε άθλια κατάσταση από τους βασανισμούς, σ' ολόκληρη την πόλη της κι αυτή κραύγαζε "Σκοτώστε με, αλλά δεν μπορείτε να σκοτώσετε την αλήθεια"... για να τρομοκρατήσουν τους υποστηρικτές του Έβο Μοράλες και του "Κινήματος για τον Σοσιαλισμό". Όλα αυτά δεν ανησυχούσαν τους "πολιτισμένους" Ευρωπαίους ηγέτες -όπως δεν τους ανησυχεί η Τουρκία με τους φονιάδες μισθοφόρους του "ελεύθερου συριακού στρατού" που τους στέλνει στη Λιβύη, την Αρμενία κι όπου εξυπηρετούνται τα Ευρωπαϊκά συμφέροντα- και φυσικά είναι πάντα υπέρ των ελεύθερων εκλογών ή δημοψηφισμάτων, αρκεί να έχουν το επιθυμητό στους τραπεζίτες αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι αρεστό -για παράδειγμα εκείνο της 5 Ιούλη 2015 στην Ελλάδα-, τότε βρίσκουν πρόθυμους πολιτικούς που μετατρέπουν τα ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Τότε, η "πολιτισμένη" Ευρώπη -σ' αυτήν συμπεριλαμβάνεται κι η αποικία Ελλάδα-, που στήριξε το φασιστικό πραξικόπημα και τόνιζε σε όλους τους στεντόρειους τόνους πως «μόνον εκλογικά αποτελέσματα που αντανακλούν αληθινά τη βούληση του βολιβιανού λαού» κι «ανησυχούν βαθιά για τις ανωμαλίες»... το πανηγύριζε. Βγάλαμε από τη μέση τον πρόεδρο Μοράλες, που έδιωξε το ΔΝΤ από τη Βολιβία, που εθνικοποίησε τον πλούτο της πατρίδας του για όφελος του λαού του.

Από χθες η σοσιαλιστής Δήμαρχος της Βίντο, η Patricia Arce, με τη λαϊκή ψήφο είναι εκλεγμένη Γερουσιαστής στη Βολιβία. Η "πολιτισμένη" Ευρώπη του 4ου Ράιχ, ακόμη δεν έχει κάνει μία ανακοίνωση, όχι συγνώμης (η συγνώμη δεν υπάρχει για τους τραπεζίτες και το υπερεθνικό κεφάλαιο), αλλά ενός απλού τηλεγραφήματος σαν εκείνα που φθάνουν στη Βολιβία από πλευρά του πλανήτη.


Η Βίντο... μια πόλη περίπου 60.000 κατοίκων, στην επαρχία Κοτσαμπάμπα, την κεντρική Βολιβία, σε μια κοιλάδα στην οροσειρά των Άνδεων, σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 2,558 μέτρα... σήμερα έχει τη δική της Γερουσιαστή, τη σοσιαλίστρια Δήμαρχο Patricia Arce!

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/