Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Δικαιοσύνη θα βρεις στην επόμενη ζωή, σ’ αυτήν υπάρχουν μόνο νόμοι

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Χάρηκα πολύ που διάβασα κείμενο του Χρήστου -αν και η επανάληψη είναι κάπως κόλαση: γράφε Χρήστο γράφε- οπότε μένoυν οι …αγνοούμενοι, δηλαδή ο Γρηγόρης και ο Βασίλης, για να μπούμε επίσημα στον χειμώνα.

Δεν θα γράψω, όμως, γι’ αυτά που είπε, άλλωστε τα είπε όλα. Αν και ο περισσότερος κόσμος φαντάζομαι δεν θέλει να ακούει τέτοια και προτιμά να ασχολείται με βλαμμένους.

Και μιας και είπαμε για βλαμμένους, ας πάμε στη Δικαιοσύνη, σ’ αυτό το υπέροχο ανέκδοτο, και στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με την εισαγγελέα να προτείνει ποινές ανασταλτικού χαρακτήρα για όλους τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής -πλην του Ρουπακιά- με το επιχείρημα ότι καταστράφηκαν ανεπανόρθωτα, ότι είχαν λευκό ποινικό μητρώο πριν σκοτώσουν κόσμο και ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχουν εκτίσει περισσότερο χρόνο από τις επιβληθείσες ποινές τους, δεν καταλαβαίνω από πού και ως πού εξοργίζονται κάποιοι.

Πολύ μου άρεσε το επιχείρημα για την ανεπανόρθωτη καταστροφή. Με το ίδιο σκεπτικό να αθωώνεται και κάποιος που σκότωσε όλη του την οικογένεια γιατί υπέστη ανεπανόρθωτη καταστροφή και δεν είχε σκοτώσει κανέναν μέχρι τότε.

Δεν καταλαβαίνω, επίσης, από πού και ως πού εξοργίζονται και για τους 8 συλληφθέντες μαθητές που έμειναν 4 μέρες «μέσα», με μόνη επικοινωνία την όποια είχαν με τον δικηγόρο τους.

Τι περίμεναν οι Έλληνες όταν δεν απέδωσαν δικαιοσύνη όλα αυτά τα χρόνια;

Να γλιτώσουν;

Ξέρω, βολεύει ο θυμός. Αποποιείσαι των όποιων ευθυνών, θυμώνοντας.

Αρκεί όμως; Ας πούμε, για χάρη της συζήτησης, ότι αρκεί.

Ωραία.

Γιατί δεν θύμωσες όταν δυο νέοι, η Ηριάννα και ο Περικλής έφαγαν 13 χρόνια -παρακαλώ- χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή, παραμένοντας στη φυλακή 1 ολόκληρο χρόνο, παρά τα λευκά τους ποινικά μητρώα; Παρ’ ότι δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα, απλά και μόνο επειδή έκαναν …κακές παρέες.

Γιατί δεν θύμωσες με τα 8 χρόνια στην καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο; Που τελικά μετατράπηκαν σε 3 με αναστολή. Όσα δηλαδή μπορεί να φάει και ένας φασίστας που αποπειράθηκε να σκοτώσει κάποιον. Καμιά φορά δεν τρώει ούτε αυτά.

Ωραία τα μέτρα και τα σταθμά της ελληνικής δικαιοσύνης. Στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Μόνο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Υπάρχουν νόμοι. Μόνο που ότι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό. Και για το ήθος της «δικαιοσύνης» ποιος αποφασίζει τελικά;

Να πούμε και άλλα;

Η αναγνώριση ελαφρυντικού στον Κορκονέα, που έσπασε τα ισόβια, σε 13ετή κάθειρξη. Με συνοπτικές διαδικασίες, όταν άλλοι περίμεναν μήνες και χρόνια. Το αίτημα αναίρεσης της χυδαίας αυτής απόφασης από τον Άρειο Πάγο, προς το παρόν μετέωρο.

Τάσος Θεοφίλου, Νίκος Ρωμανός. Άλλα δυο παραδείγματα.

Ο πρώτος εξέτισε 5 χρόνια από τα 25, παρακαλώ, για διάπραξη ληστείας -με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο το DNA του σε ένα …καπέλο- όταν και αθωώθηκε οριστικά και αμετάκλητα. Ο δεύτερος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια για ένοπλη ληστεία, που στη συνέχεια έγιναν 14 χρόνια και αποφυλακίστηκε μετά από 6. Στην δεύτερη περίπτωση το κράτος ολοκλήρωσε ότι δεν κατάφερε ένας ειδικός φρουρός στα Εξάρχεια κάτι χρόνια πριν.

Και πόσες περιπτώσεις, μπορούμε να πούμε ακόμη.

Συμπτώσεις, όλες. Κάπως επαναλαμβανόμενες.

Γι’ αυτό μην κάνετε συγκρίσεις, γίνονται από μόνες τους.

Αλλά επειδή οι Έλληνες είναι χαζοί και νομίζουν ότι στα μάτια του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, όπως στη ζωή δηλαδή (sic), πανηγυρίζουν με τις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης και του ίδιου κράτους που τους πέταξε στα βράχια πριν ακόμα γεννηθούν.

Θα άρχιζα τώρα τα τσιτάτα, όπως αυτό του Gaddis που είπε «Δικαιοσύνη θα βρεις στην επόμενη ζωή, σ’ αυτή υπάρχουν μόνο νόμοι» ή εκείνο με την ισότητα του νόμου που απαγορεύει εξίσου σε πλούσιους και φτωχούς να κοιμούνται σε παγκάκια και κάτω από γέφυρες, αλλά δεν έχουν νόημα πια.

Οι Έλληνες όταν ακούν “τάξη/τάξεις”, πάει το μυαλό τους στα σχολεία. Που δεν έχουν.

Θύματα του νόμου και της τάξης.

Ενοχλούνται και λιγάκι από τον πτωχευτικό κώδικα που ετοίμασαν παρέα οι δανειστές με τους τραπεζίτες και τη μείωση του …ακατάσχετου· δεν υπάρχει ακατάσχετο, ρε κορόιδα, όλα θα σας τα πάρουν, ΟΛΑ.

Κάνουν λες και δεν ξέρουν ότι είναι εδώ και 10 χρόνια χρεοκοπημένοι.

Κάνουν πως δεν έχουν πάρει πρέφα για ποιον είναι οι νόμοι.

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι περιμένει τους λαούς που δεν αντιστάθηκαν στους τυράννους τους.

Χωρίς, μάλιστα, να έχουν αποδώσει ίχνος δικαιοσύνης, οπότε φτάσανε οι 9 στους 10 νέοι μετανάστες στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια να είναι παραιτηθέντες δικαστικοί ή προστατευόμενοι μάρτυρες.

Μαζί τους φάγαμε!

Και το μόνο που έχουν να πουν κάτι υπαλληλάκια είναι για τον Λαγό που έγινε κυριολεκτικά λαγός και έφυγε Βρυξέλλες, άντε πιάστε τον τώρα. Και το λένε την ίδια μέρα που αθωώνεται ο συνεργάτης του αφεντικού τους για ένα βαπόρι με ένα λευκό φορτίο, κατάλευκο σαν το μητρώο του πλοιοκτήτη, αλλά δεν φτύνουν εκεί που τρώνε.

Και το μόνο που έχουν να φωνάξουν οι από κάτω είναι «σαν αναρχικοί κάνετε» όταν αργά ή γρήγορα μπουκάρουν οι μπάτσοι σπίτια τους για να τους πετάξουν έξω για τα μάτια της τράπεζας ή να τους πλακώσουν στο ξύλο.

Μάλιστα, περιμένουν να πάνε οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί και οι τραπεζίτες και να παραδοθούν. Από μόνοι τους.

Περιμένουν δικαιοσύνη απ’ αυτούς που τους αδίκησαν.

Και …ευημερία απ’ αυτούς που τους χρεοκόπησαν.

Αυτό τα λέει όλα.

Και ο δρόμος για τον φασισμό όχι μόνο στρώθηκε, αλλά έγινε πλέον ολόκληρη λεωφόρος, γεμάτη στρατόπεδα συγκέντρωσης, καμένα βούρλα και μακεδονομάχους.

Γι’ αυτό, μην πολυχαίρεστε για τη Χρυσή Αυγή. Έχουν και άλλες. Απλά, η πρώτη εκδοχή εξάντλησε τη χρησιμότητά της και ότι δεν το χρειάζονται οι ολιγάρχες, το πετάνε.

Πάρτε μια συμβολική νίκη, γεμάτη συμβολισμούς. Συμβολικές θα είναι και οι ποινές, αν επιβληθεί και καμιά στο τέλος.

Γιατί κάτι μου λέει ότι κρατάνε και μια πισινή για τη νέα, δεύτερη χρεοκοπία που ήρθε.

Μήπως ξαναχρειαστούν τα καλόπαιδα που …αγαπάνε την πατρίδα με ένα τρόπο κάπως …εριστικό.

Αν μη τι άλλο, πολύ χρήσιμοι οι αντιπερισπασμοί.

Αν και δεν νομίζω ότι τους χρειάζονται.

Έχουν ήδη νικήσει.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1

Ο Στουρνάρας -που έκοβε και το χέρι του για ύφεση μάξιμουμ 8% φέτος, τελικά ανασκουμπώθηκε και- δήλωσε ότι η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας. Το δε χρέος πέρασε το 200% του ΑΕΠ, αλλά μην σκάτε δεν είναι να αποπληρωθεί για άλλα 500 χρόνια περίπου. Επίσης, όλο και περισσότεροι νεοδημοκράτες άρχισαν να ρίχνουν στον ιό τις αποτυχίες τους. Άλλη μια απόδειξη του τι έρχεται. Αυτό που μ’ αρέσει (πολύ) είναι που άρχισαν να τους βγάζουν λάδι κάποιοι άλλοι και να τους …συγχωρούν. Έχει πλάκα αυτό. Υποτίθεται οι κυβερνήσεις επιτελούν το ρόλο να προστατεύσουν τους πολίτες στα δύσκολα χρόνια. Στα εύκολα χρόνια, σιγά, βάζεις και καλλιτέχνες στη Βουλή. Όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις απέτυχαν και τώρα τα ρίχνουν στη Θεά Τύχη και τον κορονοϊό. Ο Trump, δηλαδή, θα ήταν και γ@μώ τους προέδρους αν δεν του έσκαγε η πανδημία. Του έσκασε όμως και φάνηκε πόσο λίγος είναι. Αν και οι πολίτες είμαστε πιο λίγοι ακόμα, γιατί ψάχνουμε τον επόμενο πατερούλη. Ή παππούλη στην προκειμένη περίπτωση.

Υ.Γ.2 Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, να το γράψω πάλι, ότι εξαιτίας της απίστευτης μοναξιάς που νοιώσαμε όταν κυνηγήθηκε η Ηριάννα και ο Περικλής, ουσιαστικά πήραμε την απόφαση να εγκαταλείψουμε οριστικά τη χώρα. Ήταν προσωπική επιλογή και ως τέτοια μόνο μπορεί να κριθεί. Πάντως, το μοτίβο “συνεργασίες” και ο καθένας στο τέλος μόνος του, κούρασε. Άσε που δεν υπάρχει κανένας πιο απελπιστικά βλαμμένος απ’ αυτόν που εσφαλμένα πιστεύει πως είναι μάγκας και αλάνι. Αν τώρα οι Έλληνες αισθάνονται αδικημένοι από την κατάσταση στην οποία έχουν ήδη βρεθεί, ας τα βάλουν με την παθητικότητά τους και την ιδιωτεία τους. Και τον …Ερντογάν, που είναι τόσο απομονωμένος που κλείνουν τα εργοστάσια στην Ελλάδα για να πάνε στην Τουρκία, ενώ οι Ευρωπαίοι του κουνάνε αυστηρά το χέρι, από μακριά, πως θα τον κάνουν …ντα. Δηλαδή οι Έλληνες που δεν έχουν λόγο ούτε τι μπίρα θα πίνουν, τι είναι; Οι Έλληνες, πάντως, συνεχίζουν να προσπαθούν να διατηρήσουν κάτι που το έχουν ήδη χάσει. Κάτι που δεν το είχαν μάλλον και ποτέ. Να το βρουν μόνοι τους τι είναι αυτό.

(Φίλε Άρη, δίνε πόνο. Άρη, να τα γράφεις εσύ, γιατί εγώ βαρέθηκα να γράφω δέκα χρόνια τα ίδια πράγματα, χωρίς να αλλάζει απολύτως τίποτα. Άρη, βλέπω πως έχεις παρατηρήσει ότι οι υπάλληλοι του Μαρινάκη πρωτοστατούν -μέσω Facebook- στον …αντιφασιστικό αγώνα και στην απόδοση Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τους βασανισμούς των ζώων και άλλα θέματα. Μόνο απόδοση Δικαιοσύνης για το αφεντικό τους δεν ζητάνε. Τι περίεργο. Ούτε κουβέντα δεν λένε. Ούτε λέξη δεν γράφουν. Αλλά τα χάπατα δεν τα παρατηρούν αυτά. Γι’ αυτό είναι χάπατα. Άρη, αν είμαστε καλά σε δέκα χρόνια, τα ίδια πράγματα θα γράφουμε γιατί τίποτα δεν θα έχει αλλάξει. Γι’ αυτό, εγώ δεν σκάω πια. Να είσαι καλά, Άρη. Την αγάπη μου.)


Ανάρτηση από: https://pitsirikos.net