Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Νίκη θα είναι αν εξαλείψουμε και τις αιτίες που δημιουργούν το φασισμό!

Του Γιώργου Τασιόπουλου

Αυτή η χαροκαμμένη μάνα δικαιούται τα δάκρυα της δικαίωσης...

Όμως, αυτές οι δηλώσεις του δημοκρατικού τόξου με βάζουν σε σκέψεις, σαν ειρωνεία μου φαίνονται.


Για όλη αυτή την πολιτειακή ηγεσία που ψήφισε μνημόνια, οδήγησε το λαό στη φτώχεια και το κράτος στη χρεοκοπία, που έκανε τη χώρα προτεκτοράτο και αποικία, που έριξε τόνους δακρυγόνα στις πλατείες, που έστειλε 500.000 ελληνόπουλα στο εξωτερικό και τα υπόλοιπα στην ανεργία, που γέμισε τους δρόμους άστεγους, που... που... που... που.. γιατί τα πανηγύρια; Γιατί οι δηλώσεις; 

Δικό σας σπόρος, ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του, δημιούργημα των πολιτικών σας, δες τε τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής.
Για τα υπόλοιπα ο λόγος στον Μπρεχτ:
«Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός.
Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία;»
Μαζί με τα πανηγύρια αδέρφια έχουμε πολλά να κάνουμε...
Νίκη θα είναι αν εξαλείψουμε και τις αιτίες που δημιουργούν το φασισμό!

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/