Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες κατάληψης στο 3ο Λύκειο Βύρωνα


Από την προηγούμενη Δευτέρα βρίσκεται σε κατάληψη το 3ο Λύκειο Βύρωνα  με αφορμή τη συνένωση τμημάτων κατεύθυνσης στην Β΄Λυκείου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την απόφαση του Διευθυντή Β΄βάθμιας εκπαίδευσης κ.Σαββαίδη που δόθηκε προφορικά και όχι γραπτά στην διευθύντρια του σχολείου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εντολή για συγχώνευση τμημάτων εκτός του ότι είναι αντιπαιδαγωγική είναι και παράνομη διότι όπως ορίζει ο νόμος αλλαγές στα τμήματα επιτρέπονται να γίνονται μόνο μέχρι 30 Οκτωβρίου.
Στην κατάληψη των μαθητών συμπαραστέκονται ο Σύλλογος Γονέων, η ΕΛΜΕ, η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου. Ο μόνος που δεν συγκινείται από το χάσιμο τόσων ωρών διδασκαλίας είναι ο κ.Σαββαίδης που επιμένει να καλύπτει τις κυβερνητικές αποφάσεις  για την μη πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών που αποτελεί βασική διεκδίκηση των εκπαιδευτικών αυτήν την περίοδο.
Ανάρτηση από : http://stasivyrona.blogspot.gr
Χθές το πρωί, μαθητές, καθηγητές και γονείς των μαθητών του 3ου Λυκείου Βύρωνα, διαδήλωσαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, μαζί με μαθητές και άλλων σχολείων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.