Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τραγούδησαν τραγούδι της Αντίστασης μέσα σε εκκλησία (video)

Ιερέας στην Ιταλία κάλεσε το ποίμνιο να τραγουδήσουν όλοι μαζί το γνωστό αντιστασιακό τραγούδι «Bella Ciao», ως φόρο τιμής σε νεκρούς τους Β Παγκοσμίου Πολέμου, στη Γένοβα, μια πόλη με αντιστασιακό παρελθόν. Πρόκειται για παραδοσιακό ιταλικό τραγούδι που έγινε παγκόσμια γνωστό ως «άσμα» της ιταλικής αντίστασης ενάντια στον φασισμό κατά την διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου. Στην αντιφασιστική διασκευή οι στίχοι του τραγουδιού εξυμνούν τον απελευθερωτικό αγώνα των παρτιζάνων και τον ηρωικό τους θάνατο.




Ανάρτηση από : http://www.lifo.gr

Ένας αντάρτης παπάς,στο πλευρό των καταπιεσμένων, σε πλήρη αντίθεση με την εκκλησιαστική ιεραρχία...




Στο βίντεο (10 Δεκέμβρη), μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας, ο καθολικός ιερέας Andrea Gallo μαζί με τον Gino Paoli και τους πιστούς, μέσα στον «οίκο του Θεού» τραγουδούν το γνωστό Αντάρτικο ύμνο «Bella Ciao».
Κι όμως, ο ιερέας don Gallo, παρά τις επαναλαμβανόμενες "ποινές" από τον πάπα, σε εξοργιστικό πνεύμα για τη δράση του υπέρ των καταπιεσμένων -από τη στήριξή του στους Ζαπατίστας, στους μετανάστες, τους Παλαιστίνιους- σε κάθε γωνιά του πλανήτη, παραμένει Αδέσποτος.
Να ‘χαμε κι εμείς τέτοιους παπάδες, ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες κατοχής από το ΔΝΤ… σαν αυτούς που πήραν τα όπλα και στρατεύτηκαν μαζί με τον Άρη για Λευτεριά, δημοκρατία, αξιοπρέπεια…
Ανάρτηση από : http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/