Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία φλέγεται - 14 νεκροί Κούρδοι - Τανκς στο Ντιγιάρμπακιρ

Του Παναγιώτη Κάτσικα


Το Ισλαμικό Κράτος και οι μαχητές του κλιμακώνουν την δράση τους σκορπώντας το θάνατο, στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας αλλά και στο Ιράκ. Μέρες τώρα διεθνείς αναλυτές, αλλά και αυτή η στήλη έχει  αναφέρει τι έρχεται να κάνει το Ισλαμικό Κράτος, ποια είναι η προέλευσή του και ποιες οι σχέσεις του με την Αμερική κλπ. Γνωστές στο ευρύ κοινό είναι πλέον και οι αναλύσεις για το πως το ISIS θα λειτουργήσει ως πολιορκητικός κριός στην αναμόρφωση της μέσης Ανατολής, στην αναδιάταξη των σφαιρών επιρροής, και συγκεκριμένα στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Συρία, σε όφελος της Αμερικής και των συμμάχων της.

Μέχρι και το πρωί της Τετάρτης στο Κομπανι, μαίνονται οι οδομαχίες με τους τζιχαντιστές να έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στις ανατολικές συνοικίες της, χρησιμοποιώντας άρματα και παγιδευμένα αυτοκίνητα. Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχονται "από σπίτι σε σπίτι" στα ανατολικά της πόλης, είπε ο Μουστάφα Μπάλι, ο επικεφαλής της ημιεπίσημης τοπικής Ένωσης Ελεύθερων Μέσων Ενημέρωσης.
Τα ΜΜΕ σιωπούν  ενώ στην Τουρκία οι δολοφονίες Κούρδων συνεχίζονται
Πρωτοφανής σιωπή όμως υπάρχει από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ για το τι συμβαίνει στην Τουρκία αυτή τη στιγμή. Την ώρα που πάνω από 400 Κούρδοι έχουν σκοτωθεί στο πολιορκημένο από τους τζιχαντιστές Κομπανί και σύμφωνα με πληροφορίες 14 Κούρδοι έχουν δολοφονηθεί από την τούρκικη αστυνομία, τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν. Όπως αναφέρει το occupiedTaxim 98 άτομα έχουν συλληθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, κούρδοι ξεσηκώνονται σε όλη την Ευρώπη, κυρίως όμως στην Τουρκία ενάντια στην σφαγή του Κομπανί και την στάση του Ερντογάν. Βίαιες συγκρούσεις ακολουθούν όπως ανέφερε πρώτο το alfavita.gr στα μήκη και τα πλάτη της Τουρκίας με τον πρώτο  νεκρό (25χρονών) να πέφτει στην περιοχή Varko, από τα πυρά της αστυνομίας. Άγριες συγκρούσεις στην Κωνταντινούπολη αλλά και σε όποια πόλη υπάρχουν πολλοί Κούρδοι όπως στο Ντιγιάρμπακίρ. Αργά το βράδυ της Τρίτης – ξημερώματα Τετάρτης ο τούρκικος στρατός μπήκε στο Ντιγιάρμπακίρ με τανκς


(Istanbul)

BzXGGAuCYAAO-nw

Οι αντικυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ως επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη με την Ταξίμ και τον κεντρικό δρόμο της Ιστικλάλ να έχουν δεσπόζον χωροταξικό ρόλο στις κινητοποιήσεις. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις ξεσπούν και σε άλλες πόλεις προς την ανατολική μεριά.
Η κυβέρνηση Ερντογάν χρησιμοποιεί, αύρες, δακρυγόνα και σφαίρες για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτού αλλά και της εμπλοκής των υποστηρικτών του ισλαμιστικού κόμματος Χούντα-Πάρ είναι η δολοφονία από τις αρχές τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

BzXOkL9CQAEKkA_

1524588_310906302428106_3679492438467698435_n
Police used tear gas and water cannon on October 7, 2014 in Istanbul against demonstrators who protest against attacks launched by Islamic State insurgents targeting the Syrian city of Kobane and lack of action by the government.(AFP Photo / Ozan Kose)

Ο κεντρικός δρόμος της Istaklal όπου η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές

tourkoi-2

tourkoi-3
Αργά το βράδυ της Τρίτης – ξημερώματα Τετάρτης ο τούρκικος στρατός μπήκε στο Ντιγιάρμπακίρ με τανκς

1796597_838886676151378_2548823766732357791_n
(Στην Άγκυρα " Χαιρετώ όσους πολεμούν για την ειρήνη")

Γερμανία: Υποστηρικτές του ISIS επιτίθενται με μαχαίρια στους Κούρδους
Ειρηνικές διαδηλώσεις εναντίον των επεμβάσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ οργανώνονται σε διάφορες πόλεις της γερμανίας οι οποίες βρίσκουν αντιμέτωπες του υποστηρικτές του ISIS. Στο Αμβούργο (1.8 εκατ. κάτοικοι)  η αστυνομία χρησιμοποιώντας αύρες και pepper spray μαζί με τα μαχαίρια των φανατικων υποστηρικτων του ISIS προσπαθούν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις.
#OccupyEP: Κούρδοι κατέλαβαν το κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες
Την ίδια ώρα Κούρδοι διαδηλωτές καταλαμβάνουν το Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ λίγο πρίν είχαν εισβάλλει στο κοινοβούλιο στην Χάγη. Μαζικές διαδηλώσεις σε Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τορόντο, Αυστρία και Σουηδία

Το Ντιγιάρμπακίρ (900.000 κάτοικοι) φλέγεται
Στην «πρωτεύουσα» των Κούρδων της Τουρκίας, το Ντιγιάρμπακιρ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ισλαμιστικού κόμματος Χούντα-Παρ και Κούρδων διαδηλωτών, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές. Αργά το βράδυ της Τρίτης – ξημερώματα Τετάρτης ο τούρκικος στρατός μπήκε στο Ντιγιάρμπακίρ με τανκς
Το Ντιγιάρμπακιρ με πληθυσμό 900.000 κατοίκων, ιστορικά γνωστό ως Άμιδα, είναι η μεγαλύτερη πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Νοτιανατολικής Τουρκίας, μετά την Γκαζιαντέπ. Ο ξεσηκωμός των Κούρδων δεν έχει προηγούμενο. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της πόλης έχει πιάσει φωτιά ενώ δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε δημόσια κτίρια

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες κάνουν το γύρων των κοινωνικών δικτύων
Kurdish protesters are pictured in a street on October 7, 2014 in the southeastern city of Diyarbakir during a demonstration to demand more western intervention against Islamic State militants (IS) in Syria and Iraq.(AFP Photo / Ilyas Akengin)

(AFP Photo / Ilyas Akengin)

Ανάρτηση από: http://www.alfavita.gr