Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Χίλιοι Γκαίμπελς και Μένγκελε…

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Με αφορμή, λέει, το βιβλίο του Λυγερού που «αναφέρεται ιδιαίτερα στους Ελληνοκύπριους αντί στους Κύπριους γενικά», ένας Γιώργος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Νεοκυπριακού Συνδέσμου (!), έγραψε ένα απείρου κάλλους κείμενο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στον Φιλελεύθερο και ίσως και σε άλλες εφημερίδες.
Ο Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τους Ελληνοκύπριους από τους υπόλοιπους Κύπριους (μάλλον θα εννοεί τους Τουρκοκύπριους), διότι «κατοικούν και αυτοί από αιώνες σε αυτόν τον τόπο και έχουν τις πατρογονικές τους εστίες σ’ αυτήν τη γη που λέγεται Κύπρος».
Στη συνέχεια, διερωτάται «Ποιοι είμαστε εμείς οι Ελληνοκύπριοι»και γιατί διεκδικούμε το δικαίωμα να έχουμε την πρώτη επιλογή στον χώρο που έχουμε τις πατρογονικές μας εστίες. Εν τω μεταξύ, αυτό το «πατρογονικές μας εστίες» το βάζει συνέχεια σε εισαγωγικά, μάλλον θέλοντας να ειρωνευτεί. Μετά από αυτό το ερώτημα, έρχεται η αποθέωση του άρθρου-σταθμός στη συνέχιση του αγώνα του Γκαίμπελς. Λέει ο κύριος: «…όλες οι σχετικές αιματολογικές μελέτες απέδειξαν ότι το DNA μας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και ότι συγγενεύουμε αιματολογικά περισσότερο με εκείνο των κατοίκων της Εγγύς Ανατολής και ότι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι έχουμε το ίδιο DNA! Και αυτό το αιματολογικό χαρακτηριστικό είναι, βέβαια, το φυσικό αποτέλεσμα ενός λαού που κατάγεται αρχικά από τους Ετεοκύπριους που ήλθαν από την Ανατολία πριν οκτώ περίπου χιλιάδες χρόνια και που εξελληνίσθηκαν σταδιακά από τους Έλληνες έποικους που ήλθαν στην Κύπρο πριν τρεις τόσες χιλιάδες χρόνια. Ακολούθως, ήλθαν και έκαναν αποικίες και οι Φοίνικες και ήλθαν και κατοίκησαν εδώ Πέρσες, Αιγύπτιοι, Φράγκοι, Τούρκοι, Άγγλοι, και Αρμένιοι και Μαρωνίτες και… Επομένως, πρέπει να δώσουμε άλλον ορισμό στον όρο Ελληνοκύπριοι».
Άκουσον άκουσον. Ζηλεύει ο Χίτλερ που δεν είχε τέτοιους επιστήμονες. Πάντως πολλοί, τώρα τελευταία, το γυρίζουν στην καθαρότητα της φυλής. Λες και όσοι απαιτούν και παλεύουν για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου, δηλαδή της πλειοψηφίας, το κάνουν γιατί θεωρούν κυανόλευκο το αίμα τους ή ελληνικό το DNA τους (όπως το αναφέρει ο Χριστοδουλίδης, δηλαδή).
Ακολούθως λέει το εξής: «Πιθανό να πρέπει να εννοούμε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που μιλούν ελληνικά και που μεγάλωσαν στην Κύπρο σε ένα κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον με τον χαρακτηρισμό του “Ελληνοκύπριου”», για να υποστηρίξει πως η μόνη διαφορά μας από τους Τουρκοκύπριους είναι η θρησκεία και η γλώσσα. Σάμπως κι είναι ασήμαντα στοιχεία. Ή σάμπως και είναι τα μόνα.
Έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους, φαίνεται, αυτοί που χτυπιούνται για να φέρουν την «ειρήνη» στο νησί ή για να πείσουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε το ελληνικό σ’ αυτόν τον τόπο. Ο άνθρωπος θέλει να καταργηθεί ο όρος «Ελληνοκύπριος». Κι εμείς, αφού δημιουργήθηκε με το Σύνταγμα του ’60. Προτιμούμε το «Έλληνας της Κύπρου», όπως «Έλληνας της Ρόδου, της Κρήτης, της Σαμοθράκης, των Κυθήρων». Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, πιο μεγάλη.
Αλλά όντως, έχουν υπερβεί τα όρια της μαλάκυνσης, με το συμπάθιο δηλαδή. Αν και διαφωνούμε επίσης με τα «δύο κράτη» του Λυγερού, αυτός ο Γιώργος Χριστοδουλίδης είναι όλα τα λεφτά. Όποιος διαβάσει το άρθρο αυτούσιο, θα καταλάβει πως το μέλος του Νεοκυπριακού Συνδέσμου (άλλο πάλι και τούτο) ζει αλλού. Αυξάνονται και πληθύνονται οι Γκαίμπελς. Σε λίγο θα βγάλουν βιβλίο για την «Κυπρία φυλή» που θα αναφέρεται σε μουστακαλήδες που καπνίζουν ναργιλέ, δεν έχουν θρησκεία και δεν απουσιάζουν από πάρτυ στη νεκρά ζώνη…
Ανάρτηση από: https://antistasitwra.wordpress.com