Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Σώθηκαν οι τράπεζες, πατριώτη!

Πανελλήνια οργή έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα των ανθελληνικών ξένων ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι 3 στις 4 ελληνικές τράπεζες δεν πέρασαν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε αντίθεση με τα πατριωτικά εγχώρια μέσα που λένε ότι οι τραπεζάρες μας σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Συγκεκριμένα, εβραιομασωνικά κέντρα ενημέρωσης, όπως η Guardian, οι New York Times και το BBC, λένε ότι η Eurobank, η Εθνική και η Πειραιώς απέτυχαν στα τεστ αντοχής παρουσιάζοντας κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 8,7 δις ευρώ αλλά εμείς πιστεύουμε τη ΝΕΡΙΤ που λέει ότι η επιτυχία των τραπεζών στα τεστ είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση.

"Ορίστε, αγχώσατε τις ελληνικές τράπεζες και παραλίγο να αποτύχουν στα stress tests. Τί καταλάβατε τώρα;" σχολίασε από τη μεριά του ο Γιάννης Πρετεντέρης αποδίδοντας ευθύνες - και με το δίκιο του - στον ελληνικό λαό, ενώ ο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για κακό μάτι.
Μπορεί οι ελληνικές τράπεζες, μετά από τόσες και τόσες φοροαπαλλαγές, τροπολογίες σε νομοσχέδια και ανακεφαλαιοποιήσεις, να απέτυχαν στα τεστ αλλά δεν πειράζει. Εμείς τις αγαπάμε ακόμα κι όταν αποτυγχάνουν.
Μάλιστα, ορισμένοι συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν θα είναι αρκετή για την Εθνική και την Eurobank ώστε να καλύψουν το κεφαλαιακό τους έλλειμμα αλλά πάλι δεν πειράζει. Οι τράπεζες είναι σαν τον Θρύλο. Είμαστε κοντά τους και στις ήττες.
"Πίκρες και χαρές, χιόνια και βροχές, αναμνήσεις μαγικές", που λέει και το σύνθημα. Τις ευχαριστούμε για όλες τις όμορφες αναμνήσεις που μας έχουν χαρίσει τα τελευταία χρόνια.
Εν τω μεταξύ, σε όποιο ειδησεογραφικό σάιτ και να μπεις, θα βρεις κι από μια διαφήμιση τράπεζας. Τόσα λεφτά έχουν επενδύσει για την έγκυρη πληροφόρησή μας. Δεν είναι κρίμα τώρα εμείς να βγαίνουμε  και να κάνουμε πικρόχολα σχόλια ότι τάχα τα ελληνικά σάιτ διαστρεβλώνουν τα αποτελέσματα των stress tests επειδή τα τσεπώνουν από τις τράπεζες;
Για να μη μιλήσω για το χρεοκοπημένο Mega που έχει πάρει τόσα εκατομμύρια ευρώ τραπεζικά δάνεια. Είναι δυνατόν να έχει κάποια σχέση αυτό;
Και οι New York Times το ίδιο δε θα έκαναν στη θέση τους; Λίγη κατανόηση επιτέλους. Στο κάτω κάτω οι τράπεζες με τα δικά μας λεφτά συντηρούνται. Χωρίς εμάς δε θα είχαν τίποτα.
Αλλά τί σας λέω τώρα ε;
by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Ο Θρύλος κέρδισε, οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, ενώ άυριο γιορτάζουμε την εμπλοκή της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν αντέχεται τόση χαρά! Και να φανταστείτε, δεν είμαι καν Ολυμπιακός.)

Ανάρτηση από:  http://thethreemooges.blogspot.gr