Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Οι υπεράριθμοι της κυρίας Ρεπούση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΗΣ
Μετά τους Μικρασιάτες, τους Πόντιους και τους θεολόγους, ήρθε και η σειρά των καθηγητών της ιταλικής να ασχοληθούν με την κυρία Ρεπούση. Δεν συνηθίζουμε να βγάζουμε ανακοινώσεις κατά συναδέλφων ξενόγλωσσων καθηγητών, αλλά η κυρία Ρεπούση το παράκανε: σε σημερινή της (06/09/2013) εμφάνιση σε εκπομπή του ΣΚΑΙ και συγκεκριμένα στο ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στη δημόσια εκπαίδευση περισσεύουν καθηγητές ιταλικών και ισπανικών!
Φαίνεται πως η πληροφορία ότι υπάρχουν υπεράριθμοι καθηγητές ιταλικών και δεν χωράνε στο δημοτικό σχολείο (!) της ήρθε από την ίδια πηγή που την πληροφόρησε για το «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης· αλλιώς δεν εξηγείται πού είδε η κυρία Ρεπούση τους υπεράριθμους καθηγητές της ιταλικής. Επειδή, λοιπόν, θεωρούμε ότι η συναδέλφισσα κυρία Ρεπούση δεν έχει σωστή πληροφόρηση, θα θέλαμε να την πληροφορήσουμε ότι αυτή τη στιγμή τα ισπανικά δεν διδάσκονται καθόλου και υπάρχουν μόνο 30 καθηγητές ιταλικών στη δημόσια εκπαίδευση, όσοι έμειναν από τους 300 που υπήρχαν τη σχολική χρονιά 2010-2011 –τη χρονιά που η κυρία Διαμαντοπούλου, με το σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής», απαγόρευσε στους μαθητές να επιλέγουν τα ιταλικά και στους καθηγητές ιταλικών να εργάζονται– οι οποίοι δίδασκαν σε περίπου 650 σχολεία της επικράτειας. Φυσικά, ποτέ δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες σε καθηγητές ιταλικής, αφού η ζήτηση από τους μαθητές ήταν πολλαπλάσια του παραπάνω αριθμού καθηγητών και σε εκατοντάδες σχολεία δεν έγινε ποτέ το μάθημα της ιταλικής που ζήτησαν χιλιάδες μαθητές.
Θα θέλαμε να καθησυχάσουμε την κυρία Ρεπούση ότι οι «υπεράριθμοι» καθηγητές ιταλικών και ισπανικών είναι εδώ και χρόνια στα σπίτια τους και δεν πρόκειται να εμποδίσουν το έργο της «αναβάθμισης» της παιδείας που άρχισε με την κυρία Διαμαντοπούλου και συνεχίζεται με τον σημερινό υπουργό. Επομένως, αν η κυρία Ρεπούση θέλει να βοηθήσει την κυβέρνηση στο έργο της, θα πρέπει να αναζητήσει αλλού υπεράριθμους και είμαστε σίγουροι ότι θα τους βρει πολύ εύκολα.
Ανάρτηση από: http://www.aragma.gr