Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αποκαλυπτικό βίντεο: Τι δείχνουν τα κανάλια και τι πραγματικά συμβαίνει στην Βαλτιμόρη

Ένοπλες αμερικάνικες δυνάμεις εξαπλώνπονται τα τελευταία 24ωρα στην Βαλτιμόρη όπου οι κάτοικοι εξεγείρονται με αφορμή την δολοφονία του αφροαμερικανού Freddie Gray από αστυνομικούς.

Στην πόλη έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από το βράδυ του Σαββάτου.

Στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκαν βίντεο που αποκαλύπτουν την συνεργασία της αστυνομίας και των ΜΜΕ ώστε να μοντάρουν εικόνες και να προκαλέσουν εντελώς διαφορετικές εντυπώσεις με το τι πραγματικά συμβαίνει στην Βαλτιμόρη. Όπως θα δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί δημοσιογράφος του CNN μεταδίδει ζωντανά τη σύλληψη ενός ημιλιπόθυμου διαδηλωτή. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στη ρίψη μπουκαλιών από συγκεντρομένους, συνδέοντας τη σύλληψη με επεισόδια.


Η πραγματικότητα αποκαλύπτεται από το Ρώσικο πρακτωρείο RT το οποίο δημοσίευσε το αμοντάριστο βίντεο το οποίο δείχνει τον άνδρα να μιλάει στους αστυνομικούς και ένας να τον πλησιάζει και να του ρίχνει σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο.Ο διαδηλωτής συνεχίζει να στέκεται όρθιος και δεν αντιδρά.


Τότε οι αστυνομικοί εκνευρίζονται και ένας από αυτούς, πάει από πίσω του, τον πιάνει από το λαιμό και τον ρίχνει στο έδαφος χτυπώντας τον. Οι πολίτες που βρίσκονται στην άλλη γωνιά του δρόμου βλέποντας την απρόκλητη αστυνομική επίθεση, αντιδρά. Πλησιάζει το σημείο και αστυνομικοί κάνουν και πάλι χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές απομακρύνονται και τότε πέφτουν ορισμένα μπουκάλια.

Ανάρτηση από:http://www.alfavita.gr