Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ο βρώμικος κόσμος των ΜΚΟ

Να δοθεί στην δημοσιότητα ο κατάλογος με τις Ελληνικές ΜΚΟ που ασχολούνται με το λαθρομεταναστευτικό

Οι ΜΚΟ είναι ακριβώς η ιδέα του φιλελευθερισμού για την «αλληλεγγύη» και «κοινωνική δράση»…
Του 
Χριστόφορου Τριαντάφυλλου
Εκτός επίσημου κράτους και ευρύτερης κοινωνίας (ιδιωτικοποίηση), οργανωμένες ως εταιρίες, περιορισμένες σε συγκεκριμένα αντικείμενα (niche), με αδιαφανή οικονομικά με τα οποία ασχολούνται τα «στελέχη», με διαφημιστικές εκστρατείες, με κρυφά κονδύλια από
κράτη ή συμφέροντα, συχνά προκάλυμμα για κρατική διπλωματία και προπαγάνδα κλπ κλπ.
 
Το ’70 ακόμα, τέτοια φαινόμενα θα έτρωγαν απίστευτη κριτική από τα αριστερά. Αλλά η μεταλλαγμένη ζόμπι «αριστερά» του 21ου αιώνα τα θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της.
Ένα τεράστιο θέμα που έχει προκύψει και την απόλυτη ευθύνη έχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,είναι η απόκρυψη του καταλόγου με τις καταγεγραμμένες ΜΚΟ που ασχολούνται με το μεταναστευτικό, τον οποίο κρατάει κρυφό σαν επτασφράγιστο μυστικό.
Την στιγμή που ακούμε για τεράστιες οικονομικές ενισχύσεις και Ευρωπαϊκά κονδύλια που πάνε αποκλειστικά στις ΜΚΟ(σχετικό άρθρο http://www.dimokratiki.gr/13-04-2016/enesi-100-ek-evro-apo-tin-ee-gia-prosfigiko-ta-kondilia-stis-mko/ ) ο ελληνικός λαός μένει στο σκοτάδι για τις διαδικασίες που τηρούνται για το μοίρασμα αυτών των πακέτων. Βέβαια αυτές οι τελευταίες οικονομικές ενισχύσεις είναι οι επίσημες που προέρχονται από την ΕΕ και δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την πραγματικότητα, αφού οι ΜΚΟ έχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης που μπορεί να είναι από τις ενισχύσεις μελών μέχρι και την στήριξη πιο σκοτεινών κέντρων όπως για παράδειγμα συμβαίνει με ΜΚΟ σαν την Solidarity Now που ενισχύεται οικονομικά από μεγαλοεπενδυτές σαν τον Τζορτζ Σόρρος.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών αλλά και το μέσο επιτήδειων που την επικαλούνται για να κερδοφορήσουν
Το προσφυγικό ζήτημα,πέρα από ένα σοβαρότατο ανθρωπιστικό πρόβλημα που έχει προκύψει από το χέρι που έβαλε η Δύση στην Συρία,είναι και μία «ευκαιρία», ευκαιρία για πλουτισμό που περνάει μέσα από την εκμετάλλευση των ανθρώπων που έχουν ξεριζωθεί και ψάχνουν έναν τρόπο σωτηρίας.
Πάνω σε αυτή την ευκαιρία έχει στηθεί μία ολόκληρη βιομηχανία υπερεκμετάλλευσης που ξεκινάει από την Συρία,συνεχίζει στην Τουρκία,στην Ελλάδα και τελειωμό δεν έχει και που συμμετέχουν από δουλέμποροι, μέχρι μεγαλολαμόγια με τις ΜΚΟ τους ως και καφετζήδες που χρεώνουν 5 ευρώ το νεράκι ή οδηγοί ταξί που υπερκοστολογούν τις διαδρομές τους κλπ.
Ο Ιμπεριαλισμός να είναι καλά να ισοπεδώνει χώρες για να ανοίγει η δουλειά
Μέσα σε όλο αυτό υπάρχουν και άνθρωποι που συμμετέχουν ανιδιοτελώς,με μόνο γνώμονα το ανθρώπινο αντανακλαστικό που λέγεται φυσική ανθρώπινη αλληλεγγύη. Βέβαια και αυτοί σε ένα μεγάλο ποσοστό έχουν πέσει θύματα αφού άθελά τους στηρίζουν με την συμμετοχή τους όλον αυτόν τον μηχανισμό εκμετάλλευσης που έχει στηθεί και γίνονται μέρος αυτού που υποτίθεται πως πολεμάνε.
Γιατί δεν καταδικάζει κανείς επίσημα τις ΜΚΟ και πολύ περισσότερο δεν ζητάει να βγει στην επιφάνεια ο κατάλογος με τις καταγεγραμμένες ΜΚΟ με θέμα το προσφυγικό για να δούμε ποιοι επωφελούνται οικονομικά;
Όλοι μιλάνε για αλληλεγγύη,για την στήριξη των προσφύγων,κάνουν εκδηλώσεις υποστήριξης,διοργανώνουν συγκεντρώσεις αλλά για κάποιον λόγο δεν έχει βρεθεί να ζητήσει και να θέσει ζήτημα για τον κατάλογο με τις ΜΚΟ, πλην ΚΚΕ. Απολύτως κανένας!
Είναι ακόμα ένα από τα μεγάλα ζητήματα της ευρύτερης Αριστεράς η οποία στην συντριπτική της πλειοψηφία κρατάει μία ένοχη σιωπή για ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε πρώτο στην ατζέντα των διεκδικήσεων της αφού η αλλοίωση της αλληλεγγύης από αυτούς που την καπηλεύονται,την έχει κάνει στο άκουσμά της,να είναι από φυσικό ανθρώπινο αντανακλαστικό μέσο πλουτισμού.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως έχει φτάσει η ώρα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα από τα κάτω,να δούμε ποιος είναι ποιος και το τι πρεσβεύει. Δεν γίνεται άνθρωποι αγνοί και ανιδιοτελείς να σιωπούν και να ταυτίζονται με λαμόγια,με εκμεταλλευτές και επιχειρηματίες που βλέπουν τον χώρο που υπηρετούμε σαν μέσο κερδοφορίας. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας ανεξαιρέτως και εφόσον δεν θέλουμε να δούμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να εκτοξεύονται.
Πρέπει ΤΩΡΑ να βγει στην δημοσιότητα η λίστα με τις ΜΚΟ και ο καθένας να μπει στην θέση του. Όχι τώρα…ΕΧΘΕΣ!!!

Ανάρτηση από: http://tillthehalt.blogspot.gr