Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τσίπρα κοιτούν, Στάλιν βλέπουν

Του Νίκου Μωραΐτη

Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει ως το τέλος της τετραετίας να κυβερνήσει επιτέλους «αριστερά». Αυτό όμως που έχει καταφέρει είναι να οδηγήσει τους αντιπάλους του στο πιο ακραίο, ασόβαρο, θλιβερό μονοπάτι, έτσι που η σημερινή ΝΔ να μοιάζει με άοπλο τμήμα της Χρυσής Αυγής.
Ένα συνέδριο στην Εσθονία για τα «εγκλήματα του Κομμουνισμού». Η απουσία της Ελλάδας. Κι αυτό ήταν αρκετό για να ξεδιπλωθεί στα κοινωνικά δίκτυα όλη η θερινή αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ: Έχουμε σταλινική κυβέρνηση στην Ελλάδα!

Έβαλαν τον αντιπρόεδρο μπροστά. Γραφικός – γραφικός, αλλά την πολιτική γραμμή της ΝΔ αυτός την καθορίζει. Έβαλαν και τον αδερφό τύπο της ΝΔ μπροστά. Τα Νέα έκαναν πρωτοσέλιδο τη… σταλινική κυβέρνηση.
Κάτι δεξιοί δημοσιογράφοι της β’ Εθνικής, από αυτούς που έχει η ΝΔ για να κάνουν παιχνίδι στο διαδίκτυο, ανέλαβαν τη διασπορά. Ο δημοσιογράφος Λοβέρδος δίνει πάσα στον πολιτικό Λοβέρδο (ΝΔ είναι κι αυτός αλλά δεν το ξέρει) και η Μαριέττα Γιαννάκου -μυαλό κουτσίκου εν προκειμένω- δίνει το τελικό χτύπημα στη λογική: Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι Αριστερά γιατί έχει μέσα του τη λέξη σοσιαλισμός, όπως το κονκασέ έχει υψηλό κασέ και τα μελομακάρονα είναι μακαρόνια με μέλι.
Από το γήπεδο της αντιπολιτευτικής ανοησίας δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αρκάς, ο οποίος μάλλον έχει προσλάβει και άλλους Αρκάδες, διότι δεν προλαβαίνει πλέον μόνος του στα υπόγεια της ΝΔ να σκιτσάρει το ένα εμετικό σκίτσο μετά το άλλο. Κι αν το κόμμα επιτάσσει την εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού, ο Αρκάς ο Πρόθυμος θα ζωγραφίσει αυτό που πρέπει.
Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας δείξει ως το τέλος της τετραετίας τι σημαίνει Αριστερά στην εξουσία, δεν ξέρω αν θα καταφέρει να κυβερνήσει επιτέλους «αριστερά». Αυτό όμως που έχει καταφέρει είναι να οδηγήσει τους αντιπάλους του στο πιο ακραίο, ασόβαρο, θλιβερό μονοπάτι, έτσι που η σημερινή ΝΔ να μοιάζει με άοπλο τμήμα της Χρυσής Αυγής. 
Πώς πέτυχε τέτοια νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής; Να κοιτούν Τσίπρα και να βλέπουν Στάλιν! Σαν κατάρα μοιάζει. Ποιος την έστειλε στα γραφεία της ΝΔ -ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο λαός;- δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι έπιασε.

Ανάρτηση από: http://www.altsantiri.gr

Ευχαριστώ τον φίλο Βασίλη Ν.