Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Αγάπη μου, μας αναβάθμισαν!

Του mitsos175

Το περίμενε κανείς από «αριστερή» κυβέρνηση να μας αναβαθμίσουν οι καπιταλιστές;
«Ο οίκος Fitch πιστεύει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα βελτιωθεί σταθερά, υποστηριζόμενη από τη συνεχή συμμόρφωση με τους όρους του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και το μειωμένο πολιτικό κίνδυνο, τη διαρκή αύξηση του ΑΕΠ και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που νομοθετήθηκαν και θα εφαρμοστούν έως το 2020».

Και τα παιδιά πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη γιατί να μην πιστέψουμε κι αυτό; Βέβαια εκείνο που μας λένε, είναι «συνεχίστε να είστε δούλοι μας και κάποτε θα σας πούμε μπράβο». «Ευχαριστούμε αφέντες», αλλά πιο πιθανό είναι να υπάρχουν ξωτικά και νεράιδες, παρά να βελτιωθεί η Οικονομία μας. Η δική σας τσέπη πάλι ποτέ δεν είχε πρόβλημα.

«Η θετική προοπτική αντανακλά την προσμονή του Fitch's ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να προκληθεί αστάθεια και ότι το Eurogroup θα εγγυηθεί σημαντική ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα το 2018».

Είδες ο ΣΥΡΙΖΑ; Πέρασε όλα τα μέτρα, που ονειρεύονταν να περάσει η ΝΔ, χωρίς να ανοίξει μύτη. Εξόν από μερικά κεφάλια που άνοιξαν τα ΜΑΤ, αλλά «Όπως αντιλαμβάνεται ο οίκος Fitch, το πολιτικό υπόβαθρο είναι πιο σταθερό και ο κίνδυνος να υιοθετηθούν κατά το μέλλον μέτρα που θα ανατρέπουν τις πολιτικές υπό το πρόγραμμα του ESM είναι περιορισμένος».
Σε ελεύθερη μετάφραση: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όλα τα χατίρια των τοκογλύφων και τώρα θα μείνει ως το τέλος της τετραετίας, να μας δουλέψει κι άλλο. Τ’ ακούς Κούλη; Υπομονή, θα αργήσουν οι εκλογές. Θα μείνεις αρχηγός της γαλάζιας στάνης αρκετό καιρό ακόμα. Γιατί, αν γίνονταν εκλογές, σε έπαιρνε ο διάολος μαζί με τον Τσίπρα και τα άλλα δεκανίκια των αρπακτικών.

Στο μεταξύ μια ακόμα πολύ «ευχάριστη» είδηση έρχεται από το Υπουργείο. Τίγκα στις ευχάριστες ειδήσεις είμαστε: Κάηκαν «μόνο» μερικές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, αυτοκτόνησαν «μόνο» μερικές χιλιάδες και τώρα… ταρατατζούμ - ταρατατζούμ: «Δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις ανώτερες του 18%, που νομοθετικά έχει τεθεί ως ανώτατο όριο, «ξεκαθαρίζει» το υπουργείο Εργασίας, διαψεύδοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»…

Ακούτε; «Μόνο» 18% μείωση! Γιούπι! Ζήτω! Να βγούμε στους δρόμους να το πανηγυρίσουμε! Γιατί όμως «μόνο» 18 όχι 19% ή 20% για στρογγύλευση, ξέρετε; Διότι με τις προηγούμενες περικοπές η σύνταξη μειώθηκε τόσο, που αν κόψεις 19% θα υπάρξει διάσπαση του ατόμου και θα παραβιάσουμε κάποιες συνθήκες, που ισχύουν για όλους τους άλλους, αλλά όχι για τις ΗΠΑ.

Παρακαλούνται λοιπόν οι κυβερνώντες να μην δίνουν στο εξής τη σύνταξη τις τράπεζες, αλλά στην Εκκλησία μαζί με το αντίδωρο, να βλέπουν τουλάχιστο ότι κάτι παίρνουν οι συνταξιούχοι. Γιατί, αν δεν βλέπεις καλά, νομίζεις πως η σύνταξη είναι αόρατη. Όχι, μικροσκοπική έγινε.

Πάντως αχάριστους δεν τους λες. Μας λεηλάτησαν μας, κατέστρεψαν, πήραν τα πάντα, αλλά… μας αναβάθμισαν! Από «μαλάκες» μας έκαναν «πολύ μαλάκες», σπουδαία! Και εις ανώτερα. Θα μας φάνε αναβαθμισμένους, αυτό κι αν είναι «επιτυχία». Μπράβο ρε Αλέξη! Να μη σας ματιάσω, φτου σας!.

Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr