Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Μπορεί μια εταιρεία που από το 2005 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως Κτηματική Τουριστική & Αναπτυξιακή να μετονομαστεί σε μια... νύχτα, αλλάζοντας το χαρακτήρα της σε Νοσηλευτική και να προχωρήσει στην εξαγορά, μέσω πλειστηριασμού, ενός ολόκληρου νοσοκομείου;
Στην Ελλάδα, επί εποχής διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, επί εποχής της «επικυριαρχίας» της χώρας από την Μέρκελ και το ΔΝΤ, έγινε και αυτό...
Μια εταιρεία που συστάθηκε στις 08.09.2005, η «New Evolution Kτηματική και Αναπτυξιακή Α.Ε.», τροποποίησε -σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr- την επωνυμία της στις 19.09.2014 σε ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. και πέντε ημέρες αργότερα, εκπρόσωπός της εμφανίστηκε με μια επιταγή 115 εκ. ευρώ, στον πλειστηριασμό του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», προχωρώντας πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας, στην εξαγορά του.
Μια εταιρεία, η «Νew Evolution A.E.» που το πρώτο της καταστατικό, καταρτίστηκε με την υπ' αριθμ. 7017/8.9.2005 πράξη του συμβολαιογράφου Πειραιά Στεφάνου Βασιλάκη. Συγκρατήστε το όνομα του συμβολαιογράφου, διότι οι συμπτώσεις που συναντά κανείς σε αυτή την υπόθεση δεν μπορούν καν να χαρακτηριστούν... διαβολικές.
Βλέπετε, στο γραφείο του συμβολαιογράφου Πειραιά, κ. Στέφανου Βασιλάκη, διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου ο πλειστηριασμός του «Ερρίκος Ντυνάν».
Η εταιρεία «New Evolution A.E.» εμφανίζεται ως μέλος του Ομίλου Πειραιώς (ΕΔΩ) και σύμφωνα με πληροφορίες το μετοχικό της κεφάλαιο, μέχρι τις 19/09/2014 ανερχόταν σε περίπου 60.000 ευρώ.
Δημιουργούνται, λοιπόν, πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο μέσα σε μια ημέρα η νέα εταιρεία που φέρεται να αποτελεί συνέχεια της «New Evolution A.E.», η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., εμφανίστηκε με την επιταγή των 115 εκ. ευρώ και έκανε χρήση αυτής για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν».
Και ασφαλώς θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα μιας παρέμβασης των εισαγγελικών αρχών, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης, καθώς οι συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις όταν τα στοιχεία φανερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την ιστορία.
Διότι, μόνο αντικείμενο έρευνας των αρχών μπορεί να αποτελέσει ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ενεπλάκη σε μια διαδικασία πλειστηριασμού, νομοθετώντας λίγα 24ωρα πριν τη διενέργειά του, για να διασφαλίσει την παραχώρηση και της άδειας λειτουργίας, αλλά και του σήματος του νοσοκομείου στον πλειοδότη.
Μόνο αντικείμενο έρευνας των αρχών μπορεί να αποτελέσει το γεγονός ότι μια τράπεζα που είχε δανείσει με ποσά άνω των 90 εκ. ευρώ το νοσοκομείο, απορροφήθηκε από την Πειραιώς, η οποία εμφανίζεται μέσω της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., πρώην New Evolution A.E. να αγοράζει το νοσοκομείο με μόλις 115 εκ. ευρώ.
Μόνο αντικείμενο έρευνας των αρχών πρέπει να αποτελέσει το γιατί ο πλειστηριασμός δεν σταμάτησε στην κάλυψη της διεκδίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή του ποσού των 60 εκ. ευρώ που υπέρ-κάλυπτε η αξία του κτηρίου (και μόνο) του νοσοκομείου, παρά συμπεριέλαβε όχι μόνο τα άυλα υλικά, αλλά και την άδεια λειτουργίας, το σήμα και το κτήριο που βρίσκεται δίπλα από το νοσοκομείο.
Όλα τα στοιχεία θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα από την αποκαλυπτική έρευνα του Newsbomb.gr για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Σαμαρά, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς και εις βάρος της υγείας των Ελλήνων, αλλά και των 1.040 εργαζομένων του Νοσοκομείου που γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα βιώσουν την εφαρμογή του ειδικού μνημονίου που εδώ και καιρό έχει υπογραφεί και προβλέπει δραστικές μειώσεις στα λειτουργικά έξοδα και περικοπές του εργατικού κόστους κατά 50%.
Διαβάστε επίσης:

Ανάρτηση από: http://www.newsbomb.gr


Ευχαριστώ τον φίλο Βασίλη Ν.