Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνική σημαία…


Του Βάσου Φτωχόπουλου
Σημαία μου ελληνική
με τον σταυρό στη μέση,
όποιος να πει να κατεβείς
το χέρι του να πέσει.
Το πιο πάνω το τραγουδούσαν τα παιδιά στο Καστελλόριζο και σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, όταν τότε κάποιες φωνές επέμεναν πως τα Δωδεκάνησα έπρεπε να παραμείνουν στην Ιταλία και κάποιοι έλεγαν να μοιραστούν με την Τουρκία. Κανείς δεν πίστευε πως θα παραστεί ανάγκη να το τραγουδήσουμε ξανά. Κι όμως, τώρα ακούγονται φωνές για αλλαγή της σημαίας μας. Οι Ευρωπαίοι, μέσα στα πλαίσια της θρησκευτικής ανεκτικότητας και του πολυθρησκευτικού και πολυπολιτισμικού κράτους, θέλουν τα κράτη που στις σημαίες τους έχουν τον σταυρό ως σύμβολο του Χριστιανισμού να τον αφαιρέσουν, για να μη νιώθουν άσχημα οι αλλόθρησκοι. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στην αφαίρεση του σταυρού από τη σημαία μας, μάλιστα δειλά δειλά έχει εφαρμοστεί αυτή η επιθυμία των Ευρωπαίων.
Δεν μας ενδιαφέρει τι θα πράξουν οι άλλες χώρες που έχουν τον σταυρό στη σημαία τους. η απάντηση η δική μας πρέπει να είναι μία: Όσο μας πιέζουν, να χρησιμοποιούμε την άλλη μας σημαία, τη σημαία της στεριάς με τον σταυρό στη μέση. Εάν η Ελλάδα δεχτεί να αφαιρέσει τον σταυρό από τη σημαία μας, σημαίνει πως το ελληνικό έθνος θα υποστεί μίαν ανάλογη ήττα με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Θα σημαίνει πως πια ίσως δεν αξίζει να υπάρχουμε σαν έθνος, πως ίσως οι αντιστάσεις μας έχουν τελειώσει και πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με την Ελλάδα που ξέραμε.
Όσον αφορά εμάς στην Κύπρο, προτείνω αμέσως να υιοθετήσουμε την ελληνική σημαία ως τη μόνη σημαία της πολιτείας μας και ταυτοχρόνως να διακόψουμε σχέσεις με το αθηναϊκό κράτος και να καλούμε ένα ένα τα μικρά νησιά και τις συνοικίες, δήμους και κοινότητες που θέλουν να ενωθούν μαζί μας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ να το κάνουν, ώσπου να μείνει μόνη της η κομματική Αθήνα των σκατάδων εθνοπροδοτών του κομματικού κατεστημένου – και εδώ εννοούμε ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Αριστεράς. Πρέπει επίσης να απαιτήσουμε η παλιά Ελλάδα να μετονομαστεί σε ELLADEX, να υιοθετήσει το λατινικό αλφάβητο και να πάει να κόψει τον λαιμό της.
Ανάρτηση από: http://vasosftohopoullos.wordpress.com