Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αρνήθηκε το «μπόνους» του Αθανασίου ο Ρωμανός

Δεν παρέλαβε το χρηματικό έπαθλο για την επιτυχία του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ο κατηγορούμενος για τη ληστεία στο Βελβεντό, Νίκος Ρωμανός ο οποίος δια μέσου του διευθυντή του σχολείου του διεμήνυσε ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει στις αρχές του.

Στις φυλακές Αυλώνα μετέβη σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να απονείμει επαίνους και χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ στους τέσσερις κρατούμενους, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

 Μεταξύ αυτών ήταν και ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου του για λογαριασμό του:  «Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει».

«Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός.

Επισημαίνεται ότι από τους 5 μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας που έδωσαν φέτος εξετάσεις πέρασαν οι τέσσερις.

Σε συνομιλία μάλιστα που είχαν με τον υπουργό οι μαθητές του ζήτησαν τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου(5Χ5), ενώ τέθηκε και το θέμα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών.


Ανάρτηση από: http://www.topontiki.gr