Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ύστατος αγώνας από τον Νίκο Ρωμανό που δεν υποχωρεί. Επείγον κάλεσμα συμπαράστασης στις 23:00!

 Επείγον κάλεσμα συμπαράστασης στις 23:00!

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 3η εβδομάδα απεργίας πείνας, με τη ζωή του να διατρέχει άμεσο κίνδυνο. «Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν», δηλώνει ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Πολλοί ισχυρίζονται και όχι αβάσιμα ότι οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων απειλούν την ίδια την επιβίωση σημαντικών κομματιών της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι τόσο αλαζονικά ανάλγητη και δολοφονική όμως η φυσιογνωμία αυτής της κυβέρνησης ώστε να μην διστάσει να βάλει την υπογραφή της στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου που διεκδικεί ένα νόμιμο και δίκαιο δικαίωμά του;
Σε λίγες μέρες (6 Δεκέμβρη) συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη μέρα που ο Ρωμανός μαζί με άλλους συνομήλικούς του είδαν μπροστά στα μάτια τους, τον αγαπημένο τους φίλο να ξεψυχάει. Το λιγότερο που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι κυβερνώντες – υποψήφιοι (και με ονοματεπώνυμο) δολοφόνοι είναι ότι οι αγωνιζόμενοι και η νεολαία σε αυτόν τον τόπο, έχουν δώσει -ουκ ολίγες φορές- την απάντηση που αξίζει όταν κάποιος από τις τάξεις τους  βασανίζεται, υποφέρει, χάνει τη ζωή του εξαιτίας της ανάλγητης κυρίαρχης πολιτικής.
Ο ρεβανσισμός που επιδεικνύεται στην υπόθεση Ρωμανού μπορεί να συναντηθεί με τον αβίωτο βίο των τελευταίων χρόνων για πολλούς σε αυτή τη χώρα. Και οι μέρες των μνημονίων μπορεί -προφανώς- να μην τελείωσαν όπως οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται χωρίς αιδώ, οι νύχτες της οργής όμως μπορεί να μην αργούν να ξεκινήσουν. 
Να ικανοποιηθεί ΑΜΕΣΑ το λογικό, νόμιμο και δίκαιο δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού στην εκπαίδευση και τις άδειες που του δίνουν το δικαίωμα να μετέχει σε αυτή!

- Δείτε τις τελευταίες ενημερώσεις από την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού:
[- EDIT- Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 28/2/2014 (22:02): Επείγον κάλεσμα συμπαράστασης στον Ρωμανό στις 23:00!
Επείγον κάλεσμα απευθύνουν φίλοι και αλληλέγγυοι του Ν Ρωμανού για κινητοποίηση συμπαράστασης έξω από το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς, την Παρασκευή στις 23:00 μετά τις τελευταίες εξελίξεις επιδείνωσης της υγείας του, εντολής υποχρεωτικής σίτισης και άρνησής του να την δεχτεί.]
Ανάρτηση από: http://www.toperiodiko.gr