Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Μα ποιοι τελικά εξοπλίζουν τα χέρια των Ισλαμιστών/ Τζιχαντιστών;

Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου

Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες την ραγδαία εξάπλωση των Ισλαμιστών/ τζιχαντιστών της ΙΚΙΛ (ISIS) στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ και την εγκαθίδρυση του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Σκόνταψαν βέβαια στις περιοχές όπου ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ο Κούρδικος Λαός και ιδιαίτερα στο ηρωϊκό ΚΟΜΠΑΝΙ. Αλλά, η επέκταση τους είναι ταχύτατη σε άλλες περιοχές αυτών των δύο (πρώην;) Χωρών. 

 Η τελευταία είδηση αναφέρει ότι η Τουρκία, για να «ισοροπήσει» την επέκταση των «ακραίων» Ισλαμιστών/ Τζιχαντιστών στην Συρία, θα εκπαιδεύσει «μετριοπαθείς» !! μουσουλμάνους… οι ΗΠΑ συμφωνούν  με αυτό (παρ όλα όσα έπαθαν στο Αφγανιστάν από τους Μουτζαχεντίν και από την Αλ-Κάιντα…που ξεκίνησαν να εξοπλίζουν με παρόμοια σκέψη, τότε ενάντια στους σοβιετικούς).ΛΑΘΟΣ ΟΛΚΗΣ.  Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής χρειάζεται άλλη αντιμετώπηση: ΟΧΙ ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις-ΟΧΙ Σκοταδισμό. ΚΟΣΜΙΚΑ Κράτη με Δημοκρατία-Ισοπολιτεία-Ισότητα. Κάτι που μέχρι στιγμής συναντάμε μόνο στους αγωνιζόμενους Κούρδους της Συρίας.

 Την ίδια στιγμή  οι Ισλαμιστές εξαπλώνονται και στην Λιβύη. Μετά από την «απελευθέρωση» του από τους (γνωστούς ιμπεριαλιστές) ΑγγλοΓάλλους που ανέτρεψαν τον «δικτάτορα» Καντάφι, τώρα το «Ισλαμικό κράτος» εξαπλώνεται και στην Λιβύη, όπου  ελέγχει πλέον την πόλη της Ντέρνα,η  οποία βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας. H Nτέρνα αποτελεί το μόνο μέρος στον κόσμο όπου το «Ισλαμικό κράτος» κατέχει εκτός από εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία.

  Η κυριαρχία των τζιχαντιστών σε αυτή την πόλη είναι πρόσφατη. Προφανώς οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να συνεχίσουν την εξάπλωση τους και στην Λιβύη αλλά και σε άλλες χώρες….

Μήπως οι Λαοί και οι εθνότητες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ τάχιστα για την αντιμετώπιση τόσο των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων  (και των μικρομέγαλων φαντασιώσεων της Άγκυρας) όσο και του αναδυόμενου Τζιχαντιστικού Σκοταδισμού;

Ανάρτηση από: http://energoisosialistes.blogspot.gr