Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Οι «κουκουλοφόροι» και τα «ασημικά» του κράτους

Της Lady Lilith 

Τα τελευταία έξι μνημονιακά έτη ευδοκιμεί στην ταλαίπωρη Ελλάδα ένα νέο είδος παρασίτου, γνωστό, πλέον, ως «κουκουλοφόρος». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος, αφού έχει επιλέξει ως ξενιστή για να ζει και να αναπτύσσεται τα «ασημικά» του κράτους.

Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται και για εξωπαράσιτο και για ενδοπαράσιτο. Μπορεί, δηλαδή, να ζει και να αναπτύσσεται και εξωτερικά του ξενιστή, όπως τα τσιμπούρια, και εντός του, όπως η ταινία.

Την άκρως σημαντική επιστημονική παρατήρηση έκανε όπως αναμενόταν η crème de la crème των συνωμοσιολόγων, η οποία εντόπισε το νέο είδος αμέσως μετά την συστηματική ανάλυση όλων των μνημονίων και τη στενή παρακολούθηση της αξιολόγησης των πεπραγμένων από τους εταίρους και δανειστές.

Η ανακάλυψη, που έκανε, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Τα «ασημικά» ως ξενιστής

Το παράσιτο «κουκουλοφόρος» επέλεξε τα «ασημικά» του κράτους ως ξενιστή, γιατί διέγνωσε ότι είναι το απόλυτο μέσο για να αναπτυχθεί και να επιβιώσει στον αιώνα τον άπαντα.

Το εξωπαράσιτο – ή αλλιώς οι εταίροι και δανειστές – που «κόλλησε» στην περιουσία του Δημοσίου με στόχο να την οικειοποιηθεί, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν δεν υπήρχε το ενδοπαράσιτο – ή αλλιώς οι εγχώριοι «κουκουλοφόροι» – που επιβουλεύονται τα «φιλέτα» του δημοσίου εκ των έσω.

Η crème de la crème των συνωμοσιολόγων, για να αποδείξει πλήρως την ανακάλυψη του νέου είδους παρασίτου, παρουσίασε αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του. Στοιχεία που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο διάστημα κατά το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η λεγόμενη αξιολόγηση των δανειστών.

Η Διεθνής των συνωμοσιολόγων διαπίστωσε ότι, αν και η συμφωνία προβλέπει την πώληση 9 περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, το παράσιτο «κουκουλοφόρος» πιέζει για 27!

Απομυζώντας τον ξενιστή

Το τελευταίο διάστημα, με συνεχείς διαρροές προσχεδίων, αποκαλύπτεται ότι οι εταίροι και δανειστές σε συνεργασία με την «Τρόικα εσωτερικού» πιέζουν προκειμένου και να αυξηθεί ο αριθμός των ιδιωτικοποιήσεων και να ενισχυθεί ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ, αν και στο τρίτο μνημόνιο υπάρχει σαφής δέσμευση για τη συγκρότηση του λεγόμενου Υπερταμείου, που θα λειτουργήσει ως «ομπρέλα» στο ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και την ΕΤΑΔ.

Έτσι, αν και η συμφωνία προβλέπει την ολοκλήρωση 9 ιδιωτικοποιήσεων και συγκεκριμένα: Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης, Αφάντου στη Ρόδο, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) και Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το παράσιτο «κουκουλοφόρος» πιέζει για την παραμονή στο ΤΑΙΠΕΔ και άμεση πώληση όλων των «φιλέτων», όπως είναι η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και η Εγνατία Οδός.

Ο λόγος που και οι έξω και οι μέσα πιέζουν είναι ένας και μοναδικός. Εάν τα «ασημικά» του Δημοσίου παραμείνουν στο ΤΑΙΠΕΔ, τότε θα πουληθούν και τα έσοδα θα πάνε για την αποπληρωμή του χρέους. Εάν, όμως, μεταφερθούν στο νέο Υπερταμείο, η πώληση δεν είναι μονόδρομος και τα έσοδα από την αξιοποίησή τους θα πάνε κατά το ¼ στην αποπληρωμή του χρέους, κατά το ¼ σε έργα ανάπτυξης, ενώ το 50%, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών.


Έτσι το εξωπαράσιτο πιέζει για να πάνε όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις στο χρέος και το ενδοπαράσιτο για να επωφεληθεί μια κι έξω από την υφαρπαγή των «φιλέτων» του Δημοσίου.

Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr