Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! Η Γεροβασίλη που πήγε να φέρει το Άγιο Φως, ορκίστηκε με πολιτικό όρκο...

Ο Γιάννης Αμανατίδης και η Όλγα Γεροβασίλη εκπροσώπησαν την κυβέρνηση στην παραλαβή του Αγίου Φωτός.
Με το πρωθυπουργικό σκάφος ταξίδεψαν ανήμερα Μεγάλο Σάββατο δύο υπουργοί της κυβέρνησης προκειμένου να να συνοδέψουν το Άγιο Φως στην Αθήνα.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έφθασαν νωρίς το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα. 
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, μετά την έξοδό του από τον Πανάγιο Τάφο, σε ειδική τελετή στο Πατριαρχείο, παρέδωσε το Αγιο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία.


Το μήνυμα της Όλγας Γεροβασίλη από τα Ιεροσόλυμα

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η κυρία Γεροβασίλη έστειλε το δικό της μήνυμα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας που μεταδίδει όπως είπε, σήμερα η ελληνική κοινωνία. 
Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:  


Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου μας υποδέχτηκε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κκ Θεόφιλος Γ'.
Με σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού, εκπροσωπούμε την ελληνική Πολιτεία προκειμένου να παραλάβουμε  το Άγιο φως  και να το μεταφέρουμε στην Αθήνα και από εκεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ο λαός μας έχει περάσει πολλές δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια. Καταφέραμε όμως να σταθούμε όρθιοι παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και τις οικονομικές πιέσεις.
Ταυτόχρονα παρά τις δυσκολίες, ο ελληνικός λαός στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους πιο αδύναμους, στους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα μας αναζητώντας έναν δρόμο ελπίδας μακριά από τον πόλεμο.

Αυτό είναι το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας που μεταδίδει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μήνυμα που συνάδει με τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους και όλες.

Και όλα αυτά μια χαρά φαίνονται, αν δεν μας θύμιζε ο Aris Stathopoylos ότι ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ανέλαβε χρέη Κυβερνητικής Εκπροσώπου, με πολιτικό όρκο, (και πολύ καλά έκανε). Πολύ καλά έκανε τότε γιατί έτσι πίστευε. Αυτά που δήλωσε στα Ιεροσόλυμα τα πιστεύει ή είναι στα πλαίσια της ¨υποχρέωσης¨ να είναι αρεστή στους Έλληνες που ορκίζονται με θρυσκευτικό όρκο, ως έχοντες την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη.


Ανάρτηση από: http://www.press-gr.com και: http://www.protothema.gr