Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η απάτη της προπαγάνδας των καθεστωτικών ΜΜΕ για το λεγόμενο "κοινωνικό μέρισμα"

Του mitsos175

Τελικά είναι πολύ ανόητοι οι παπαγάλοι των ΜΜΕ. Η μεγαλύτερη κουταμάρα τους είναι ότι μας περνάνε για βλάκες.

Μια είδηση η οποία κυκλοφορεί ευρέως από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι το έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, είναι πολίτες 172 διαφορετικών υπηκοοτήτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται Ινδοί, Αιγύπτιοι, Φιλιππινέζοι, Αλβανοί, Βούλγαροι αλλά και υπήκοοι εύρωστων οικονομιών. Πρόκειται για υπηκόους από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού το κοινωνικό μέρισμα πήραν - 9.700 από Ινδία, Μπανγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες - 400 από την Κίνα, που εργάζονται στην Ελλάδα. - 97.000 από τους δικαιούχους είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία. - 1.500 δικαιούχοι είναι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία».

Aυτή η είδηση είναι εκ του πονηρού, πιο σωστά εκ του φασισμού, αφού προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Aς δούμε τα επίσημα στοιχεία:


Στα «Στοιχεία από εγκεκριμένες αιτήσεις έως 13/12/2017. Η ανθρωπογεωγραφία του Κοινωνικού Μερίσματος (καλυπτόμενος πληθυσμός)» είναι συνολικά 3.174.579 από τα οποία το 12% αποτελούν οι αλλοδαποί που μένουν νόμιμα στη χώρα.
Αυτοί πληρούν ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις για να πάρουν το μέρισμα οι οποίες, όπως ξέρουμε, είναι αυστηρότατες.

Ο αριθμός αυτός δείχνει και πόσο έχουμε καταστραφεί από τις πολιτικές λεηλασίας των κυβερνήσεων3,2 εκατομμύρια σε απελπιστική κατάσταση, χωρίς εισοδήματα και περιουσία. 

Όμως δεν το πήραν όλοι. Οι εγκεκριμένες αιτήσεις ήταν πολύ λιγότερες.
1.313.993 ως τις 13/12/2017. Σε αυτούς βέβαια πρέπει να προστεθούν και οι άνω των 70 που δικαιούνταν το βοήθημα, αλλά δεν χρειάζονταν να κάνουν αίτηση. Αυτό σημαίνει πως τελικά πήραν χρήματα περίπου οι μισοί από όσους τα δικαιούνταν, ενώ οι αλλοδαποί είναι «ριγμένοι», αφού αποτελούν μόλις το 8% των εγκεκριμένων αιτήσεων με την προϋπόθεση φυσικά το ιδιωτικό κανάλι να λέει αλήθεια, όσον αφορά τα στοιχεία.

Κάτι ακόμα: Στις ΗΠΑ και την ΕΕ υπάρχουν εκατομμύρια φτωχοί και άστεγοι.
Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που είναι βαθύπλουτοι. Το να είσαι από Αγγλία ή Γερμανία δεν σημαίνει σώνει και καλά πως είσαι πλούσιος. Καπιταλισμός σημαίνει ανισότητα. 

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που γεννήθηκαν στο εξωτερικό και είχαν πάρει ξένη υπηκοότητα, παιδιά μεταναστών… Αυτά όμως αποφεύγουν να τα λένε τα κανάλια για να δημιουργήσουν κλίμα.
Υπενθυμίζουμε τέλος ότι παλαιότερες ειδήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα που δήθεν αφορούσαν πρόσφυγες, ήταν ψεύτικες και αποσκοπούσαν στηνπροπαγάνδα.

Τα ψίχουλα μοιράστηκαν και δεν μοιράστηκαν καν σε όλους όσους πεινούσαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε απόπειρα διαστρέβλωσης από τα συστημικά ΜΜΕ θα πέφτει στο κενό. 



Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr