Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Σκόπια: Γραμμή Μητσοτάκη – Γραμμή Σαμαρά

Του Βαγγέλη Παυλίδη

Πολύς λόγος γίνεται τις ημέρες αυτές για το “Μακεδονικό” και την ονομασία της FYROM. Ως συνήθως, στις πολιτικές αντιπαραθέσεις του είδους μικρή αναφορά γίνεται -αν γινεται καν- στις, σημαντικές όχι μόνο για ιστορικούς λόγους, ρίζες του εκάστοτε προβλήματος, καθώς η κάθε πλευρά -και ιδιαίτερα αυτή που φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη- ερμηνεύει τα γεγονότα κατα βούληση και μοιράζει τις ευθύνες όπως την βολεύει. Έτσι και τώρα.
Για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας να ένα σκίτσο μου απο το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 29/3/1992.
Πρωτοσέλίδο άρθρο την ίδια μέρα, με τίτλο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΝ που υπογράφει ο πολύς Ι. Πρετεντερης. Εκεί κάπου λέει “…Βασικός παράγων των εξελίξεων; ο κ. Α. Σαμαράς. Και πέτρα του “σκανδάλου”: η υπόθεση της αναγνώρισης των Σκοπίων…”

Την προηγούμενη Κυριακή, στο φυλλο της ίδιας εφημερίδας της 21.3.1992, ο Βασ. Τζανετάκος γράφει “Πρωτόγνωρες διαδικασίες στην χάραξη και την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής άρχισαν να εφαρμόζονται στην Αθήνα απο τον κ. Μητσοτάκη, προφανώς στο πλαίσιο των “νέων ιδεών”, σε σημείο που το τυπικά αρμόδιο για τα θέματα αυτά υπουργείο Εξωτερικών να μην έχει ιδέα για το τι συμβαίνει σε ένα θέμα (Σκόπια), το οποίο κατά τα άλλα έχει “χρεωθεί” ο κ. Σαμαράς…”
Η συνέχεια είναι γνωστή.  Ή όχι;

Ανάρτηση από: http://pavlidiscartoons.com