Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Οι βασιλείς, το πρωτόκολλο και οι ξεχασμένοι ήρωες της Κύπρου

Της Μελίνας Κονταξή

Κατά την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους της Ουαλίας όλοι ασχολήθηκαν με τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου από τη γυναίκα του πρωθυπουργού. Ξέχασαν ότι κάποια άλλη 10 Μαΐου το 1956 δυο Έλληνες της Κύπρου δυο νέα παιδιά, ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου απαγχονίζονται στις κεντρικές φυλακές Λευκωσίας γιατί ήθελαν ελεύθερη πατρίδα.

Δεν τους έδωσε χάρη η μητέρα του πρίγκιπα της Ουαλίας ούτε σε αυτούς ουτε σε άλλα νέα παιδιά που το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι ήθελαν να ορίζουν τη μοίρα τους. Το παρελθόν συγχωρείται όταν δικαιώνεται η αποικιοκράτια που οδήγησε στην ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας.

Οι Αγγλοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μπει η Τουρκία στο θέμα της Κύπρου για να παρουσιαστεί ένας αντιαποικιακός αγώνας ως διμερές εθνοτικό πρόβλημα. Το 37 τοις εκατό της Κύπρου εξακολουθεί να είναι υπο κατοχή και οι Αγγλοι να στηρίζουν τα εγκληματα της Τουρκίας αυτή τη φορά εναντίον των Κούρδων.
Αλλα ποιος να ασχοληθεί; Οι Ελλαδίτες ασχολούνται με το αν η κυρία Μπαζιάνα ξέρει το πρωτόκολλο και οι Κύπριοι με την εκπροσώπηση τους σε ένα πανηγυράκι δεύτερης διαλογής.

Κρίμα, το αίμα των μαρτύρων που προσπάθησαν να βρουν τα σκαλοπάτια που πάνε στη λευτεριά φαίνεται ότι πήγε χαμένο.
* Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Ανάρτηση από: http://www.freepen.gr