Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ο Κυριάκος είναι σκέτη… γα—λέρα …

Του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

Έχει πάρει φόρα και δε σταματάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σαν να είναι Χριστούγεννα, να του έχει αφήσει δώρα κάτω απ’ το δέντρο ένας νεοφιλελεύθερος Άγιος Βασίλης και αυτός να θέλει σαν παιδάκι να τα ανοίξει όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν κρατιέται.
Ας μη σταθούμε στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι ούτε κατά προσέγγισηφιλελεύθερος. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, πάλι σήμερα με το «Όχι» του στο νομοσχέδιο για την αναδοχή.
Το ανησυχητικό όμως είναι πως πλέον δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις καν «νεοφιλελεύθερο». Ακόμα και αυτό τον χαρακτηρισμό τον άφησε πίσω του όταν χαρακτήρισε φυσιολογικές τις κοινωνικές ανισότητες ή πρόσφατα όταν είπε ότι οι γιατροί πλεονάζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Μετά την προχθεσινή του δημόσια δήλωση, πως το «οχτάωρο και η σταθερή εργασία είναι ξεπερασμένα»… το «δουλέμπορος» του ταιριάζει περισσότερο.
Οι πολιτικοί, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν αναμφίβολα διορατικοί από την αρχή της κρίσης. Αναγνώρισαν τον εχθρό και “λόκαραν” πάνω του, τον ρητορικό τους λόγο. Όχι βέβαια στους ισχυρούς. Όχι στη διαπλεκόμενη εξουσία που ξεζούμισε το δημόσιο χρήμα. Όχι τη διεφθαρμένη ελίτ και τους πολιτικούς της υπαλλήλους. Όχι! Απέναντι στους αδύναμους ήταν, πάντα. Τους εργαζόμενους που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Την «πλέμπα», όπως λένε μεταξύ τους οι αστοί της «καλής κοινωνίας».

Σε αυτά τα «τζάκια», δεν τους φτάνει ότι χρεοκόπησαν τη χώρα και φτωχοποίησαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ζητάνε τώρα να επιστρέψουν ώστε να τελειώσουν το θεάρεστο έργο τους. Την επιβολή μιας ακραίας κουλτούρας εργασιακής γαλέρας, που ακόμα και κάποιες πολύ σύγχρονες εταιρείες, θεωρούν πλέον ξεπερασμένη.
Κάπου εδώ όμως, να παραδεχτούμε πως αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση και δεν έκαναν την αρχή ο Τζήμερος, οι «Μένουμε Ευρώπη – Παραιτηθείτε», ο Άδωνις, ο Κυριάκος, ο Πορτοσάλτε, ο Μπογδάνος και δεκάδες άλλοι πιονέροι και εντρεπρενέρ της κουτάλας… ο ανθρωπότυπος του Έλληνα φιλελέ δε θα είχε κάνει ποτέ αυτό το εξελικτικό άλμα προς τα πίσω. Δε θα είχαμε καταλάβει τίποτα.
ΥΓ. Όχι, η δήλωσή του Κ. Μητσοτάκη σε ραδιοφωνική συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, ότι δηλαδή έκανε κοπάνα απ’ το σχολείο (το πρωί στην Αθήνα) για να δει στο Αλεξάνδρειο τον Άρη του Γκάλη στις μεγάλες ευρωπαϊκές του πορείες (το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και δύο χρόνια αφού είχε τελειώσει το σχολείο)… δεν αξίζει σχολιασμό. Το γέλιο και ο εξευτελισμός του από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων με το χάσταγκ #έχω_κάνει_κοπάνα… φτάνει.

Ανάρτηση από: http://www.koutipandoras.gr