Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Απόφαση Eurogroup: "Έξοδος τρόμου" και «Μεταμνημονιακό» μνημόνιο έως το 2022

- Το 2009 "πανικοβλήθηκαν" οι αγορές για το Δημόσιο χρέος της χώρας μας που είχε φτάσει το 120%. Πάνω από οκτώ χρόνια μετά, και αφού έσβησαν τις μηχανές της Ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, πανηγυρίζουν για την άνοδο() του Δημόσιο χρέους σε 180% επί του υποβαθμισμένου Ελληνικού ΑΕΠ, και υπερήφανοι παραδίδουν την αδύναμη και λεηλατημένη Ελλάδα στις αχόρταγες "αγορές"-δανειστές.
 Όσο και αν φαίνεται παράξενο, με τους όρους που έχουν επιβληθεί, η πραγματική λεηλασία της χώρας .. ΤΩΡΑ αρχίζει

Η συνεδρίαση - οι αποφάσεις

Μείωση αφορολογήτου ακόμη και από το 2019, σφαγιαστικές περικοπές στις συντάξεις, νέες αντικειμενικές αξίες και αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, «πάγωμα» του κονδυλίου των μισθών, «ταβάνι» στις προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο έως το 2020 καθώς και ασφυκτική επιτροπεία της χώρας μας από τους δανειστές προβλέπει, μεταξύ άλλων, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που εγκρίθηκε στο Eurogroup της Πέμπτης 24/5/2018.
Μέσω του επικαιροποιημένου Μνημονίου, στο οποίο οι δανειστές εξασφάλισαν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Ελλάδα καλείται να πετύχει υπέρογκα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% μέχρι το 2022, ενώ δεσμεύεται για διαρκή εφαρμογή των συμφωνημένων αντιλαϊκών μέτρων για πολλά χρόνια με τη συνδρομή της τεχνικής βοήθειας τους.

Οι «μεταμνημονιακές» μνημονιακές δεσμεύσεις

Στις «μεταμνημονιακές» μνημονιακές δεσμεύσεις περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Μείωση των συντάξεων το 2019 για 2 εκατομμύρια συνταξιούχους αλλά και μείωση του αφορολογήτου κατά 50% ενδεχομένως από το 2019, αντί του 2020 αφαιρώντας περίπου 4 δισ. ευρώ από τις τσέπες φορολογούμενων και συνταξιούχων
  • Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ ως τον Δεκέμβριο του 2019 για τους 240.000 εναπομείναντες χαμηλοσυνταξιούχους, που εξακολουθούν να το παίρνουν.
  • Συνέχιση των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας.
  • Καμία αύξηση των ήδη μειωμένων δαπανών λόγω Οικιακού Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ έως το 2020.
Στον «πάγο» μισθοί και προσλήψεις

Μισθοί και προσλήψεις θα παραμείνουν υπό στενή επιτροπεία. Η κυβέρνηση μέσω του επικαιροποιημένου Μνημονίου έβαλε την υπογραφή της έως και το 2022 το κονδύλι των μισθών, ως ποσοστό του ΑΕΠ, δεν θα μεταβληθεί σε σχέση με το 2018.
Στο μέτωπο των προσλήψεων οι δανειστές έβαλαν την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι έως και το 2022 το πλήθος των συμβασιούχων θα παραμείνει στα επίπεδα του 2018.
Ανάρτηση από: http://kinisienergoipolites.blogspot.gr