Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Στίγμα: O Μητσοτάκης κατηγορεί τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως … υπεύθυνο για τον εθνικό διχασμό!

Είναι απίστευτο αυτό που είπε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ακόμη πιο απίστευτο ότι κανείς δεν του απάντησε, ούτε τα ντουβάρια σείσθηκαν.
Κατά τη συζήτηση για την κύρωση των συμφωνιών για οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο είπε επι λέξει.
«Bρήκα ενδιαφέρουσα την αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Καλό είναι όλοι μας να διαβάζουμε περισσότερη Ιστορία και ίσως και η δική μου σχέση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, η οποία δεν είναι απλά σχέση συντοπίτη αλλά είναι και συγγενική σχέση, να μου επιτρέπει και να μου δίνει το δικαίωμα να τον βλέπω πιο κριτικά. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δυστυχώς μια από τις αρνητικές παρακαταθήκες που συνοδεύει και θα συνοδεύει πάντα τον Ελευθέριο Βενιζέλο ήταν και ο εθνικός διχασμός και ο ρόλος τον οποίο και αυτός έπαιξε στο να διχαστεί η χώρα με ένα τρόπο πρωτόγνωρο και να μην μπορέσουμε να γεφυρώσουμε αυτές τις πληγές για πολλές, πολλές δεκαετίες».
Ποιον σε έπος φύγεν έρκος οδόντων. Ο  Πρωθυπουργός χρεώνει στον Βενιζέλο και όχι  στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ τον διχασμό και προσάπτει στον εθνάρχη κατηγορίες που ουδείς άλλος τόλμησε.
Ίσως πλην ενός με τον οποίον μάλλον δεν θα ήθελε να ταυτιστεί.
Προφανώς οι λογογράφοι του έχουν πάρει εντολή να το αποτυπώνουν στα κείμενα που εκφωνεί. Αλλά φαίνεται ότι κάποιος εκεί μέσα είναι ανιστόρητος- ή φιλοβασιλικός -και τον εξέθεσε.
Αν ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  εννοούσε αυτά που είπε καλό είναι να μην  παριστάνει τον… Βενιζελικό.
Αν όχι, και δεν θέλει να μην του μείνει το στίγμα αυτών τον λόγων, ας ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να του επιτρέψει διόρθωση των πρακτικών.
Ανάρτηση από: https://www.anoixtoparathyro.gr/
Ευχαριστώ τον φίλο Βασίλη Ν.