Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Να μπεί φραγμός στη γενοκτονία

«Από τη σημαία σας το αστέρι σβήστε 
και βάλετε τη σβάστικα να ξέρουμε ποιοι είστε»
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην συνεχιζόμενη σφαγή στην Γάζα.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην ισραηλινή βαρβαρότητα –όχι μόνον για λόγους αλληλεγγύης. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ευρύτερης περιοχής, και οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή την επηρεάζουν αποφασιστικά.

Τις τελευταίες δεκαετίες το Ισραηλινό κράτος –ρατσιστικό και οικοδομημένο πάνω στην γενοκτονία των Αράβων της Παλαιστίνης– παίζει το χαρτί της «στρατηγικής της έντασης» μεθοδεύοντας μια «τελική λύση» του Παλαιστινιακού ζητήματος και προκαλώντας συνεχώς τα γειτονικά του κράτη. Συμμετείχε στις προσπάθειες για την διάλυση της Συρίας –με την δήθεν αντίπαλό της Τουρκία– ενισχύοντας τις ακραίες φονταμενταλιστικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή ανεβάζει τους τόνους έναντι του Λιβάνου, και κλιμακώνει τις επιθέσεις ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Στο εσωτερικό της ισραηλινής κοινωνίας ένα μεγάλο της κομμάτι διολισθαίνει προς έναν απίστευτο ολοκληρωτισμό. Στους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιδρομές που εξελίσσονται, οι βόμβες και οι ελεύθεροι σκοπευτές στοχοποιούν κυρίως τα παιδιά, στο πλαίσιο μιας τακτικής «σωφρονισμού» και εν τέλει «δημογραφικής εξισορρόπησης». Την ίδια στιγμή ισραηλινοί πολίτες γιορτάζουν τους βομβαρδισμούς στους από τους λόφους της Γάζας ενώ λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Μπαρ Ιλάν δηλώνει: «Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας, είναι να γνωρίζει ότι αν συλληφθεί, θα βιάσουν την  αδελφή του ή τη μητέρα του», ενώ ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ δηλώνει ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες αξίζουν το… νόμπελ ειρήνης. Η στρατηγική του Ισραηλινού κράτους, ολοένα και περισσότερο θυμίζει εκείνην των Γερμανών Ναζί.

Το ισραηλινό κράτος ποντάρει στην ισχυροποίησή του, με το να εμπλέξει την Δύση σε μια γενικευμένη αντιπαράθεση στην περιοχή. Το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ πιέζει εδώ και χρόνια για έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν, ενώ πίεζε τον Ομπάμα να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας. Αυτή τη στιγμή έχει εξαπολύσει έναν τεράστιο επικοινωνιακό πόλεμο ώστε να παρέχει άλλοθι στην ισραηλινή βαρβαρότητα –στη δε Γαλλία πέτυχε να πείσει τον Φρανσουά Ολάντ να απαγορεύσει την μεγάλη διαδήλωση συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους που οργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Απέναντι τους στέκουν οι λαοί και τα κινήματα όλου του κόσμου, ο κάθε εχέφρων άνθρωπος που αντιλαμβάνεται ότι η στρατηγική του Ισραήλ εκτός από βάρβαρη και εγκληματική, είναι επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη. Παράλληλα στο εσωτερικό της ισραηλινής κοινωνίας, και εντός της παγκόσμιας εβραϊκής διασποράς, ενισχύονται οι φωνές που παίρνουν αποστάσεις από τον Σιωνισμό θεωρώντας πως ο ρατσιστικός και ολοκληρωτικός του χαρακτήρας υπονομεύει μακροπρόθεσμα την ακεραιότητα του ίδιου του εβραϊκού λαού παίζοντας με την «πολιτική του μίσους».

Από την άλλη πλευρά, η επιλογή του Ισραήλ να παροξύνει τον «πόλεμο των πολιτισμών» ενισχύει τις πιο ακραίες φωνές του Ισλάμ, τα κατά τόπους «χαλιφάτα» και την Αλ Κάιντα βοηθώντας την απόπειρά τους να γκρεμίσουν ολοκληρωτικά τις γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών.

Άρα εμείς οι Έλληνες πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους άλλους λαούς και τα κινήματα που στέκονται στο πλευρό των παλαιστινίων, όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης. Επιπλέον, γιατί ο αγώνας ενάντια στο Σιωνισμό είναι αγώνας εναντίον σ’ έναν από τους βασικούς παράγοντες αστάθειας, πολέμου και αποσταθεροποίησης στην Μέση Ανατολή.

Είμαστε στο πλευρό εκείνων που παλεύουν να χτίσουν και να κρατήσουν την συνεννόηση μεταξύ των πολιτισμών στην Μέση Ανατολή. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όχι μόνον θα συνεχίσει τους ποταμούς του αίματος και των δακρύων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά θα οδηγήσει και σε οριστική εξαφάνιση των υπολειμμάτων του ιστορικού Χριστιανισμού, στη Συρία, το Λίβανο, το Ιράκ και την Παλαιστίνη.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάψει να παίζει το ρόλο του «πρόθυμου ηλίθιου» στην Παλαιστίνη (αλλά και στην Ουκρανία) και να στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του ίδιου του ελληνικού λαού.

Να παραιτηθεί άμεσα ο υπουργός εξωτερικών της χώρας, Ευ. Βενιζέλος, που είναι από τους πλέον μισητούς πολιτικούς στην Ελλάδα και έχει ταυτιστεί απόλυτα κατά την θητεία του με αυτήν την προδοτική πολιτική.

Για την Αυτοδιάθεση του Παλαιστινιακού λαού

ΚΕΡΥΝΕΙΑ – ΓΑΖΑ – ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
οι λαοί παλεύουν για τη λευτεριά

Ανακοίνωση του ΑΡΔΗΝ

Ανάρτηση από: http://ardin-rixi.gr