Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Mega προπαγάνδα

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Mega κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του σε ξεφτίλα και προπαγάνδα. Για να καταλάβετε ακριβώς για τί πράγμα μιλάω ανοίξτε τον σύνδεσμο του χθεσινού δελτίου (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 24/7) και διαβάστε παρακάτω.

Μεταδίδοντας την είδηση για τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και θάνατο δεκάδων αμάχων, το Mega στο αρχικό ρεπορτάζ του δελτίου παρουσίασε την είδηση όπως έπρεπε δείχνοντας πλάνα και μαρτυρίες ανθρώπων που μιλούσαν για καθαρό έγκλημα του ισραηλινού στρατού ο οποίος πυροβολεί ακόμα κι εναντίον τραυματιοφορέων του Ερυθρού Σταυρού.


Ωστόσο, ελάχιστα λεπτά αργότερα κι ενώ το δελτίο επανέρχεται στο θέμα, ο παρουσιαστής αποφασίζει να παρουσιάσει και την ισραηλινή εκδοχή. Αμέσως μετά τις δηλώσεις Νετανιάχου που μιλάει για παρωδία της αλήθειας από πλευράς Παλαιστινίων, το Mega βάζει ένα σουπεράκι που αναφέρει ότι σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, το σχολείο χτυπήθηκε από τη Χαμάς (φωτό δίπλα από το 30:47 του δελτίου).
Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, το σουπεράκι αλλάζει και μένει μόνο το "Η Χαμάς χτύπησε σχολείο στη Γάζα". (φωτό δίπλα από το 31:33 του δελτίου).

Ενώ δηλαδή η είδηση έχει ήδη παρουσιαστεί αναλυτικά, το Mega έκρινε απαραίτητο να σημειωθεί και η πλευρά του Ισραήλ βάζοντας αυτό το ντροπιαστικό σουπεράκι, έτσι ώστε κάποιος τηλεθεατής που έκανε ζάπινγκ να λάβει αυτήν την πληροφορία η οποία είναι καθαρή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Συγχαρητήρια στο Mega που συνεχίζει να μας προσφέρει τόσο σφαιρική ανάλυση των γεγονότων αλλά συγγνώμη, δε θα πάρουμε. Σας σιχαθήκαμε πια. Ξεφορτωθείτε τις τηλεοράσεις σας όσο είναι ακόμα καιρός. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι.

(Ανήθικο δίδαγμα: Το λυπηρό είναι ότι πολλοί διαβάζοντας το κείμενο θα μιλήσουν για ανθυπολεπτομέρεια και υπερβολική αυστηρότητα από πλευράς μου. Να τους θυμίσω μόνο ότι τέτοιες ανθυπολεπτομέρειες μας έφεραν ως εδώ. Χιλιάδες ανθυπολεπτομέρειες που συνθέτουν την εικόνα του ξεπεσμού μας.)


Ανάρτηση από: http://thethreemooges.blogspot.gr