Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ζητούνται... σκύλοι στο ΥΠΟΙΚ για ελέγχους σε βαλίτσες με μετρητά!

Δεν γίνονται προσλήψεις είπατε; Κι όμως, γίνονται! Και μάλιστα στο υπουργείο Οικονομικών, που αναζητά σκύλους συγκεκριμένης ράτσας για να «πιάσουν» όσους έχουν λεφτά στο... στρώμα και ενδεχομένως να επιχειρήσουν να τα βγάλουν στο εξωτερικό!

Η απόφαση για τις προσλήψεις σκύλων έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια μαζί με τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι τετράποδοι υποψήφιοι για να προσληφθούν. Στόχος να συσταθεί ομάδα που θα... μυριστεί όσους επιχειρήσουν να βγάλουν λεφτά στο εξωτερικό, μέσω αεροδρομίων ή λιμανιών, κρυμμένα σε βαλίτσες!
Το υπουργείο, για την ώρα τουλάχιστον, ψάχνει τέσσερις σκύλους που θα αναλάβουν να... φέρουν πίσω το αδήλωτο χρήμα, με προτίμηση στις ράτσες: Γερμανικός ποιμενικός, Λαπμπραντόρ ή Μαλινουά και ηλικίας 12 έως 24 μηνών.
Με απόφαση της γενικής διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών Πηνελόπης Παγώνη, συγκροτείται επιτροπή για την «ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων». Σε αυτή την επιτροπή τοποθετούνται ως τακτικά μέλη ένας εκπαιδευτής σκύλων ανιχνευτών, ένας συνοδός σκύλων και ένας εκπαιδευτής σκύλων. Έχουν οριστεί και τρία αναπληρωματικά μέλη: ένας εκπαιδευτής και δυο συνοδοί σκύλων.

Τα μέλη της Επιτροπής αυτής θα πρέπει όχι μόνο να εκπαιδεύσουν αλλά και να αξιολογήσουν τα σκυλιά που θα προσληφθούν από το υπουργείο Οικονομικών.
Τα... κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι σκύλοι για πρόσληψη:
- Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας 12 έως 24 μηνών
- Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ)
- Να είναι εφοδιασμένοι
α) με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και
β) διαβατήρια ΕΕ για αυτούς που προέρχονται από το εξωτερικό, στα οποία θα περιέχονται οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του μικροτσίπ

- Να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης - ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης – pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κλπ)
- Να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους
- Να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα.

- Να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defense drive).
- Να είναι απόλυτα υγιείς.
Για να διαπιστωθεί αν οι... υποψήφιοι είναι απόλυτα υγιής θα γίνει κλινική εξέταση (επισκόπηση, ψηλάφηση, ακρόαση), αιματοβιοχημικές εξετάσεις (γενική αίματος, BUN, CREA, ALT, SAR), ουρολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες (αρθρώσεων, δεξιού και αριστερού αγκώνα, πλαγίας ασφυοϊεράς μοίρας σπονδυλικής στήλης).


Ανάρτηση από: http://www.newsit.gr