Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Η πραγματικότητα και η πόλωση

Του Στάθη

Εις όσα αφορούν την πόλωση που λέγαμε χθες, μένει μια τελευταία διαπίστωση, η εξής: Κατηγορώντας με αφορμή τα συλλαλητήρια τους πολίτες εν πολλοίς για εθνικιστές ή φασίστες και τον λαό για «ετερόκλητο όχλο» ο Τσίπρας κατάφερε να βάλει στην «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ το μέρος εκείνο των αριστερών που έχουν στον
  ίδιο παρονομαστή το έθνος με τον εθνικισμό, ή κάποιους άλλους που επωφελούνται από τέτοιες συγχύσεις – όχι αριστεροί πλέον αυτοί, αλλά ιδιοτελείς, οίτινες κάνουν μπίζνες στην «καμπούρα» της Αριστεράς.
  Όμως αυτή η ρητορική Τσίπρα να κατηγορεί ως εθνικιστές και φασίστες τους πολίτες που πήγαν στα συλλαλητήρια έχει κι ορισμένες παράπλευρες απώλειες – την εξώθηση κάποιων πολιτών προς τα δεξιά, το «χάρισμά τους» στην Ακροδεξιά.

  Αυτό το φαινόμενο αποτυπώνεται και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις (οι οποίες προσπαθούν πάντα να λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες). Τα (ίσως φουσκωμένα, ώσπου να τελειώσει τη δουλειά) ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ενισχύθηκαν με την πόλωση κατά μισή μονάδα, αλλά ταυτοχρόνως φαίνεται να έστειλαν πεσκέσι στη Χρυσή Αυγή δυο-τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
  Για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν εξαπολύσει άγρια - ακροδεξιά - νεοφιλελεύθερη πολιτική, η πόλωση είναι χρήσιμη (ακόμα και με παράπλευρη απώλεια την ενίσχυση της Ακροδεξιάς).
  Για όσους όμως αριστερούς (οι ιδιοτελείς και επαγγελματίες της ομογενοποιημένης σκέψης, δεν ενδιαφέρουν) βρέθηκαν στην ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον χρειάζεται να κάνουν δεύτερες σκέψεις.
***
  Πέραν όμως από τη διαθλασμένη εικόνα που δίνει στην πραγματικότητα η πόλωση, υπάρχει και η όντως πραγματικότητα. Ορισμένα θραύσματα της οποίας, έστω ατάκτως ερριμμένα ομιλούν από μόνα τους.
  1. Η Ενωσιακή Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δίκαιο, ηθικό και νόμιμο να απολύονται έγκυες γυναίκες σε περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων.
  2. Ο ταλαντούχος κύριος Γιούνκερ βρήκε θαυμαστή την πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία (στην καλλιέργεια χασίς, στη διακίνηση ηρωίνης, στον ρεβανσισμό, στον επεκτατισμό και στην Τουρκική Επικυριαρχία – καθώς απέδειξε η ακύρωση της οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Αλβανία και την Ελλάδα). Τα κριτήρια της Ένωσης σε όλο τους το μεγαλείο.
  3. Η κυρία Αχτσιόγλου, αυτή που ολοκλήρωσε εναντίον των μισθών το έργο της Δεξιάς, αυτή που έφερε τους μισθούς στα 500 ή και τα 300 ευρώ, διακηρύσσει τώρα ότι θα αγωνισθεί για την αύξηση των μισθών μετά την Εποπτεία, δηλαδή του αγίου Φούφουτου, εκεί κοντά στις ελληνικές καλένδες.
  4. Η κυρία Αντωνοπούλου (η οποία ουδεμία παραίτηση υπέβαλε, αλλά απλώς ξωπετάχθηκε απ’ τον Τσίπρα, όστις κατά τα άλλα ουδέν εγνώριζε για τον «φόνο») – η κυρία Αντωνοπούλου λοιπόν μας ζήτησε λίγο πριν να τη χάσουμε, να την κρίνουμε για το έργο της, τη μείωση της ανεργίας. Η ανεργία «μειώθηκε» λόγω της ευέλικτης εργασίας. Επίσης η ανεργία «μειώθηκε» λόγω της μετανάστευσης. Και
  αφού η ανεργία «μειώθηκε» για αυτούς τους δύο λόγους, αίφνης αυξήθηκε ξανά! Κι όμως! η εν λόγω κυρία ζήτησε να την κρίνουμε απ’ το έργο της. Καμία συναίσθηση.
  Δεν θα πω για τον κ. Καρανίκα (με το χέρι του γράφει ο Τσίπρας), δεν θα πω για τον κ. Πολάκη (με το στόμα του μιλάει ο Τσίπρας), δεν θα πω για τον κ. Κουρουμπλή, θα πω όμως για τον νόμο Κατρούγκαλου, τον πιο αισχρό νόμο των Μνημονίων και τον πιο θρασύδειλο. Αυτή τη βραδυφλεγή νάρκη που θα σκάσει από πρώτης πρώτου του 2019, όταν ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει «άλλοθι» την απουσία του – για τόσο χαζούς περνάνε τους πολίτες εκείνοι τους συκοφαντούν ως «ετερόκλητο όχλο»…
***
  Είναι λοιπόν προφανές και αυταπόδεικτο ότι η πόλωση (με προοπτική τον διχασμό) χρειάζεται για «να περνά το καραβάνι», να δαγκώνουν τα σκυλιά και ο κοσμάκης να κρύβεται έντρομος στα σπίτια του.
  Με κοκορομαχίες και σκυλοκαυγάδες, αν αυτό το FBI είναι δικό τους ή δικό μας, με κουκουλοφόρους (μάρτυρες) και κουκουλοφόρους (μπάχαλους) θα συνεχίζουμε στους σκαιούς βοσκότοπους της διαπλοκής και των μνημονίων σαν πρόβατα που πρέπει να διαλέγουν τον λύκο τους…
  Ώς πού; Ώς πότε; Ρωτήστε την Εποπτεία. Ρωτήστε τον Τσίπρα. Ρωτήστε τους Ρότσιλντ – αριστεροί είναι κι αυτοί…

Ανάρτηση από: http://www.topontiki.gr