Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Πανηγυρίζουμε το υπερπλεόνασμα που επιτυγχάνεται με μικρότερο ΑΕΠ και με ίδιο ποσοστό χρέους από αυτό πριν το 3ο μνημόνιο!

Του Βασίλη Πολυχρόνη  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ της χώρας σε απόλυτους αριθμούς είναι σήμερα μικρότερο από το ΑΕΠ του 2014 (ναι, των Σαμαροβενιζέλων): περίπου 179 δις ευρώ το 2014, περίπου 178 δις το 2017! Το δε ποσοστό του χρέους ανερχόταν το 2014 σε 178,9% και σήμερα ανέρχεται σε 178,6%, δηλαδή σχεδόν το ίδιο!

Αν δε δεν ήταν το καταστροφικό βαρουφάκειο "ξύσιμο" των αποθεματικών των κρατικών φορέων,όπου πληρώναμε τις δόσεις στο ΔΝΤ σαν… μπρούκληδες ενόσω "διαπραγματευόμασταν" (8 δις ευρώ αποθεματικών πήγαν στα ταμεία των δανειστών εκείνη την εποχή,λεφτά που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία και την ανάπτυξη της αν είχαμε αρνηθεί την πληρωμή του χρέους κι είχαμε προχωρήσει στη διαγραφή του), το ποσοστό χρέους προς το ΑΕΠ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο!

Συμπερασματικά, όπως λέγαμε και κοροϊδεύαμε τον ΓΑΠ όταν μπήκαμε στο μνημόνιο πως "μπήκαμε με χρέος 120% για να βγούμε με χρέος… 120%", τώρα… η ιστορία επαναλαμβάνεται:

Υπογράψαμε το 3ο - το μακρύτερο και "αριστερό" - μνημόνιο με χρέος 179% και πανηγυρίζουμε που "βγαίνουμε" με χρέος…. 179%!

Υπογράψαμε μνημόνιο με ΑΕΠ 179 δις και "αναπτυσσόμαστε" με ΑΕΠ… 178 δις!

Φτύστε τους όλους μαζί, όχι για να μην τους ματιάσετε!

Ανάρτηση από: http://anemosantistasis.blogspot.com