Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Κυνική ομολογία J. Pyatt: Η φιλία (βλέπε υποτέλεια) της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο πολυπράγμων πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα J. Pyatt, μάλλον σχεδιασμένα, μιλώντας στο Ηρώδειο από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικάνικων Τουριστικών πρακτόρων (16/4), εκθειάζει επιδεικτικά την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου τονίζοντας πανευτυχής ότι “η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη”!
Ο J. Pyatt είναι διπλωμάτης ειδικών αποστολών. Πριν έρθει στην Αθήνα ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, όπου έπαιξε κεντρικό ρόλο στο αντιρωσικό φασιστικό πραξικόπημα του Κιέβου.

Στην Αθήνα μετατέθηκε ακριβώς λόγω των ειδικών ικανοτήτων του και με ειδικό ρόλο να χαλιναγωγήσει την κυβέρνηση Τσίπρα και να την οδηγήσει στην “θερμή αγκαλιά των ΗΠΑ”.
Ο J. Pyatt δεν φαίνεται να κουράστηκε ιδιαίτερα για να επιτύχει στην στρατηγική για τις ΗΠΑ αποστολή του.
Σήμερα ο πολυπράγμων και υπερδραστήριος αμερικανός πρέσβης μπορεί να καυχηθεί με περηφάνια ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου όχι απλώς έχει γίνει “πρόβατο” στο αμερικανικό ιμπεριαλιστικό κοπάδι αλλά και ότι έχει καταστεί άβουλο πιόνι προς πάσα χρήση στα χέρια των ΗΠΑ, ακόμα και για την πρόθυμη εξυπηρέτηση των πιο σκοτεινών και επικίνδυνων αμερικανικών τυχοδιωκτισμών στην περιοχή.
Η δουλικότατη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις επιθυμίες των ΗΠΑ για την υποβοήθηση της ιμπεριαλιστικής πυραυλικής επίθεσης στην Συρία, είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική.
Η κυβέρνηση Τσίπρα φρόντισε από νωρίς να κατασκευάσει σειρά από νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Άραξος, Ανδραβίδα, Σύρος κλπ), ενώ αναβάθμισε και συνεχίζει να αναβαθμίζει τις παλιές (βλ. Σούδα).
Όλο αυτό το σύμπλεγμα στρατιωτικής αποικιοποίησης της χώρας προσεφέρθη φιλόξενα, πρόθυμα και ανιδιοτελώς στο μακάβριο έργο της επίθεσης στην Συρία.
Τέτοιο απρόσμενο “δώρο” οι ΗΠΑ δεν περίμεναν ποτέ σε μια φάση, μάλιστα, συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης του ρόλου των ΗΠΑ και διαμόρφωσης νέου γεωστρατηγικού χάρτη στην περιοχή.
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έπραξε τόσα σε όφελος των ΗΠΑ και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα, παρά μόνο με συνεχείς σφαλιάρες, όσα καμιά άλλη κυβέρνηση δεν είχε πράξει στο παρελθόν.
Η κυβέρνηση Τσίπρα με αυτήν την εθελόδουλη στάση της επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στα εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη.
Δικαίως, λοιπόν, ο J. Pyatt μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA Athens Destination Expo 2018, σημείωσε πως «έχουμε φθάσει σε μια πολύ ειδική χρονική στιγμή στις διμερείς μας σχέσεις. Και στις δύο πλευρές οι κυβερνήσεις μας έχουν δεσμευτεί στην οικοδόμηση αυτής της δυναμικής. Είμαι επίσης υπερήφανος που το λέω ότι η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη» συμπλήρωσε περήφανος ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αν δεν υπάρξει ανατροπή, αυτή η όμορφη ιστορική χώρα ενταφιάζεται! Να αντισταθούμε! Επιτέλους να αντισταθούμε πραγματικά!

Ανάρτηση από: http://www.iskra.gr