Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Η κλιμάκωση της Τουρκικής επεκτατικότητας. Θα δούμε επιτέλους την πραγματικότητα;

Του Παύλου Τουμανίδη

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952. Και οι δύο συμβάλουν στη συλλογική μας άμυνα. Αναμένω ότι οι διαφωνίες που παρουσιάζονται σε ορισμένα θέματα να επιλύονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος στο πλαίσιο των καλών σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και ότι συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω του διαλόγου».
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ ένιψε, με την παραπάνω δήλωσή του, εν όψει της επίσκεψής του στην Άγκυρα, τας χείρας του, συστήνοντας σε Ελλάδα και Τουρκία «να τα βρουν μεταξύ τους». Σημειωτέον, ότι αυτή η επίσκεψη γίνεται στη βάση των συνομιλιών για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας - Δύσης. Και προφανώς είναι συντονισμένη στην κυρίαρχη προτεραιότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για να ''κρατηθεί η Τουρκία'' σε ενεργό ρόλο στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.
Το τουρκικό ρατσιστικό καθεστώς ανταποκρίθηκε αμέσως! Αφενός χαιρέτισε τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της νέας συμμαχίας των προθύμων ιμπεριαλιστών στη Συρία (αφότου η εισβολή του στην κυρίαρχη αυτή χώρα θεωρήθηκε συστατική των ''διεθνών ισορροπιών''και δεν καταδικάστηκε απερίφραστα - και πρωτίστως από την Ελλάδα) και αφετέρου ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας ότι διεξήχθη '' καταδρομική επιχείρηση-εισβολή σε Ελληνικό έδαφος για την αφαίρεση της Σημαίας μας, ήτοι του συμβόλου της Εθνικής μας κυριαρχίας. Υπογράμμισε έτσι η Τουρκία, ότι η συμβολή της στη διαμόρφωση μιας νέας αμερικανόπνευστης Λωζάνης θα γίνει με γκαγκστερικούς - στρατοκρατικούς όρους, στην πλάτη της καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του συναφούς διεθνούς δικαίου που τα θεμελιώνει, όπως και στη συνέχεια της εμμονής για την νέο-Ανανική κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κινούμενη η Τουρκία με το δόγμα των δυόμιση πολέμων, που επαίρεται πως ταυτόχρονα μπορεί να διεξάγει, έχει την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να κερδίσει απ΄τα δυτικά της ο,τι φοβάται ότι θα απωλέσει απ΄ τα ανατολικά της. Ούτως ή άλλως δυτικά της, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της συμμαχίας, σύνορα δεν αναγνωρίζονται, η δε ναζιστική θεωρία του ζωτικού χώρου που χρησιμοποιεί διαχρονικά, σε αντιγραφή και ίσως με υπόδειξη της αντίστοιχης του σιωνιστικού Ισραήλ, ταυτίζεται με την γκριζοποίηση του Αιγαίου, ανατολικά του 25ου μεσημβρινού. Το Διεθνές δίκαιο μέσω του δίδυμου επεκτατικού υποδείγματος Τουρκίας - Ισραήλ στην περιοχή επιδιώκεται να καταστεί κουρελόχαρτο. Ώστε με δυναμικό τρόπο, με ενεργό πολεμική διέξοδο στην καπιταλιστική κρίση να οικοδομηθεί μια αντιδραστική εθνική - κοινωνική και θεσμική ιμπεριαλιστική αρχιτεκτονική και να δοθεί ανάσα στην επιθανάτια αγωνία του συστήματος. Η εισβολή στη Συρία,που σοβεί απ΄ το 2011, η κατοχή στην Κύπρο και στην Παλαιστίνη και η ανελαστικότητα του καθοδηγημένου σκοπιανού και αλβανικού αλυτρωτισμού πιστοποιούν, ότι οι ιμπεριαλιστές νοούν ως ''ειρήνη'' αυτήν της υποταγής, την ποδηγέτηση του όποιου υπαρκτού στοιχείου Ανεξαρτησίας των μη επιθυμητών λαών και χωρών.
Στις συνθήκες αυτές οι αυταπάτες απαγορεύονται. Ενόσω οι κίνδυνοι της εθνικής μας ύπαρξης επισπεύδονται είναι εγκληματικό λάθος η αποκοίμηση κι ο εφησυχασμός του λαού. Η προσήλωση στο μνημόνιο του εθνικού και κοινωνικού εξανδραποδισμού αποδομείται, ξεγυμνώνεται κι απ΄ την ελάχιστη νομιμοποίηση. Γι` αυτό οι πολιτικοί εκφραστές της μεταπρατικής κι εξαρτημένης ολιγαρχίας θα επιδιώξουν την ανταλλαγή επαχθών μνημονιακών όρων με το ξεπούλημα των εθνικών μας δικαίων. Για να πετύχουν την παγίωση του ραγιαδισμού και της υποτέλειας. Γι` αυτό η γραμμή της παλλαϊκής εθνικής ενότητας μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει ένα ρωμαλέο μέτωπο εθνικής ανεξαρτησίας ενιαίο σε Ελλάδα και Κύπρο. Για να αντεπιτεθούμε ζωντανεύοντας την προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης.