Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ντροπή μας

Του Γιώργου Αλεξάτου

Πριν λίγο ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη Γαλλία και τη Βρετανία, ξεκινούν πολεμική επίθεση κατά της Συρίας. Ο ιμπεριαλισμός δείχνει τα δόντια του, απειλώντας με γενικευμένη ανάφλεξη. Κι ο δολοφόνος Τσίπρας έχει δώσει το ελεύθερο, από Σούδα μέχρι Λάρισα. Με ενδεχόμενο αντάλλαγμα τίποτα βόμβες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κι εμείς; 

Εμείς απουσιάζουμε. Εμείς ήμασταν λιγότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι χθες έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Κάπου χίλιοι του ΚΚΕ και καμιά πεντακοσαριά από όλη την υπόλοιπη Αριστερά. Με σχετικά μαζικές οργανώσεις της να εκπροσωπούνται από δυο, τρία, το πολύ πέντε άτομα η καθεμιά. Με τρανταχτές απουσίες ανθρώπων που ολημερίς κάνουν εδώ μέσα θόρυβο υπέρ της ειρήνης, υπέρ του διεθνισμού, κατά του πολέμου κ.λπ. κ.λπ.

Η τεράστια πλειονότητα του κόσμου της Αριστεράς σε μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων είχε δουλειές εκείνη την ώρα. Έχει και παιδάκια, άλλωστε, να τα πάει στο γυμναστήριο και στο μπαλέτο, έχει να μαζέψει και τα χειμωνιάτικα, να πάει κι απ' το συνεργείο για τ' αμάξι, έχει να παίξει και στοίχημα.

Θα 'πρεπε να ντρεπόμαστε, κάθε που αντικρίζουμε τα παιδιά μας.

Ανάρτηση από: http://gregordergrieche.blogspot.gr