Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Με την άδεια του γιατρού…

Η μάζα των αμερικάνων ψηφοφόρων έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με το fit των υποψήφιων ή των εκλεγμένων προέδρων· το σωματικό αλλά και το ψυχοσυναισθηματικό. Δεν ξέρουμε από που κατάγονται οι σχετικές ανησυχίες. Σίγουρο είναι, πάντως, ότι δεν θα ανέχονταν μια πολιτική βιτρίνα με άσχημες επιδόσεις υγείας· όπως αυτή προσδιορίζεται α λα αμερικέν.
Απ’ αυτήν την άποψη το ψόφιο κουνάβι έχει το δίκιο του που θέλει να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες. Όχι με τιτιβίσματα, αλλά με ιατρική γνωμάτευση. Ανακοίνωσε ότι θα κάνει πλήρες τσεκ απ για να αποδείξει στους κακόπιστους ότι είναι “ταύρος” – με την ευρεία έννοια του ζώου, δηλαδή εκείνη του χιμαιρικού και transgenetic διογκωμένου κουναβιού με κέρατα.
Απ’ την άλλη μεριά είναι σαφές ότι ο εγωϊσμός του έχει πληγωθεί βαριά μ’ αυτά που λένε όλοι στο άσπρο σπίτι (εκτός, ίσως, απ’ το σόι του) και βγάζει στη φόρα ο Wolff στο best seller του “Fire and Fury”. Δυστυχώς το ψυχολογικό του πρόβλημα, το λαβωμένο Εγώ του, δεν πρόκειται να λυτρωθεί ούτε μετά το “χαρτί του γιατρού”: αυτοί που τον αμφισβητούν δεν συγκινούνται από ιατρικά κτυπήματα στην πλάτη. Θα πουν ότι τα αγόρασε. Θα αρχίσουν να επιδίδονται σε δικά τους, αυτοσχέδια τεστ. Ή θα κάνουν διαγνώσεις παίζοντας σε αργή κίνηση video με το ψόφιο κουνάβι εδώ κι εκεί.

Η μόνη λύση, η μόνη αποστομωτική απάντηση, συμβατή με τον κόσμο του ώριμου θεάματος, είναι να αντιγράψει τον Πούτιν (που είναι και φίλοι): εδώ ο πρόεδρος που κάνει βουτιά σε παγωμένη λίμνη· εκεί ο πρόεδρος που δίνει ένα φιλάκι σε μια άγρια τίγρη κατά την επίσκεψή του στην ινδία· πιο πέρα ο πρόεδρος πέφτει με αλεξίπτωτο φορώντας μόνο τα εσώρουχά του· και, ουπς!, να και ο πρόεδρος που εξουθενώνει σε κόντρα push ups τον γραμμωμένο Γιάνη, τον πολιορκητή της ευρωζώνης…
Εάν περάσει από ψυχοδιανοητικά τεστ έχουμε υπ’ όψη μια ερώτηση που θα μπορούσε να του γίνει (και την απάντηση του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και των 10 εκατομμυρίων ελλήνων)· ερώτηση που μπορεί να μην πείσει τους εχθρούς του ανά τον πλανήτη, θα του εξασφαλίσει όμως τον αιώνιο θαυμασμό στα μέρη μας:
Ερώτηση: Πως σκεφτήκατε εσείς, πετυχημένος επιχειρηματίας, να ανακατευτείτε με την πολιτική;
Απάντηση: Για να εξασφαλίσω τα παιδιά μου…
(Αν νομίζετε ότι υπάρχει κάτι ανισόρροπο στις πολιτικές βιτρίνες, δείτε με πόση φροντίδα και προσοχή κρατάνε οι συγκεκριμένες το φωτεινό ομοίωμα του πλανήτη. Κι από ύφος; Αν εξαιρεθεί ο ετοιμοθάνατος σαουδάραβας, οι άλλοι δύο αντικρύζουν θριαμβευτικά την ιστορία. Όχι λοιπόν: η κατηγορία «ψυχοπαθείς» για τα αφεντικά και τους εκπροσώπους τους είναι μόνο για να δικαιολογεί την δική μας αδράνεια.
Όσο για το γεγονός ότι και για τους τρεις το ελλαδιστάν τρέφει βαθιά συμμαχικά αισθήματα, αυτό είναι αναπόφευκτο: αν νοιώθεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου τι άλλο να κάνεις;;)

Ανάρτηση από: https://bluebig.wordpress.com