Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Συλλαλητήρια..

Του Κώστα Μαντατοφόρου

Στην συγκυρία των ημερών όπου η μεν κατοχική κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της περί "καθαρής εξόδου" απ΄ τα μνημόνια,
     (πράγμα που είναι εκ των πραγμάτων καθαρή μπούρδα, εφ 'όσον οι "εφαρμοστικοί" αντισυνταγματικοί νόμοι της νέας Κατοχής θα εξακολουθήσουν να ισχύουν -έτσι σκοπεύουν- μέχρι το 2060)
     ..οι δε διεθνείς απατεώνες-δανειστές απαιτούν υπογραφή
και νομοθέτηση και νέων "προαπαιτούμενων",
     ..ώστε άνετα να μπορεί κανείς να μιλάει για 4ο (ή 5ο;) μνημόνιο, και μάλιστα μνημόνιο χωρίς το κερασάκι της "χρηματοδότησης" ή της ελάφρυνσης του χρέους,
     ..το τελευταίο που θα ήθελε το σύστημα θα ήταν η επανενεργοποίηση του λαού, η αφύπνιση της λαϊκής αντίδρασης. Γιά όποιον λόγο. Για ο,τιδήποτε.

     Εξ ου και η εκ των προτέρων προσπάθεια διαβολής, γραφικοποίησης, διακωμώδησης των συλλαλητηρίων με αφορμή το όνομα του κράτους των Σκοπίων.
     Γι αυτό και προωθούν, γι αυτό και περιφέρουν από συστημικό κανάλι σε συστημικό κανάλι κάθε γραφικόν, κάθε φασίστα, κάθε ακροδεξιό, και κάθε κακομοίρη εθνικιστή που το παίζει μακεδονομάχος και υπερασπιστής των οσίων και ιερών.
     Για να δείξουν ότι τέτοιοι είναι τάχα όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, καίγοντας μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, απαξιώνοντας εκ των προτέρων κάθε λαϊκή κινητοποίηση.

     Χ@στηκαν οι πολιτικοί απατεώνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης και για το όνομα, και για την Μακεδονία, και για το τί θέλει ο λαός.
     ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η σταθερότητα των καρεκλών τους.

     Γιατί τί είναι τα συλλαλητήρια αν όχι έκφραση ανυπακοής;
     Κι αυτήν την ανυπακοή θέλουν να την κάμψουν, να την σκοτώσουν πριν καν εκδηλωθεί.
     Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως όταν η ανυπακοή αρχίσει δεν θα περιοριστεί μόνον σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα (σωστό ή λάθος άσχετο),
     ..αλλά θα επεκταθεί και σε όλα τα ζητήματα της δημόσιας σφαίρας, και κυρίως σε όσα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά καταστρέφουν οικονομικά και πολιτισμικά την κοινωνία.
     Θα επεκταθεί δηλαδή σε όλα εκείνα τα δωσιλογικά και προδοτικά που κρατούν στις καρέκλες τους οκτώ χρόνια τώρα τους απατεώνες των  μνημονιακών-κατοχικών κυβερνήσεων.

     Κι αν ακόμα είναι λάθος ο λόγος για τον οποίο τώρα ο λαός ξαναβγαίνει στα πεζοδρόμια,
     ..κι αν είναι λάθος οι άνθρωποι οι οποίοι τον υποκινούν,
     ..είναι ακόμη μεγαλύτερο λάθος να πιστεύουμε πως ο λαός δεν έχει κρίση και δεν κατανοεί πρόσωπα και καταστάσεις,
     ..ώστε να μην "καπελώνεται", να μην παρασύρεται προς ακραίες φασιστικές αντιλήψεις.
     Και είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ λάθος να χαρακτηρίζουμε κάπως, όλους συλλήβδην τους χιλιάδες χιλιάδων πολιτών που ξαναβγήκαν ή δηλώνουν την επιθυμία να ξαναβγούν στις πλατείες και τα πεζοδρόμια για να διαμαρτυρηθούν.
     ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

     Ο λαός είναι ικανός να ξαναβρεί μόνος του τον καθαρό δρόμο, να διώξει την ήρα απ' το στάρι, να ξαναπάρει τις τύχες στα χέρια του,
     ..αρκεί να τον αφήσουν ήσυχο οι "ινστρούχτορες" και οι "υπερδημοκράτες",
     ..οι οποίοι σε τελική ανάλυση και εκ του επιδιωκόμενου αποτελέσματος παίζουν τελικά το παιχνίδι του συστήματος αποτρέποντας την λαϊκή αφύπνιση και επανενεργοποίηση.

     Το blog λέει ναι στα συλλαλητήρια.
     ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ. 
     Βρισκόμαστε σε κατοχή. Βρισκόμαστε σε πόλεμο.
     Οποιαδήποτε αποτροπή μαζικής διαμαρτυρίας και κινητοποίησης του λαού μπορεί να ονομάζεται τάχα "προστασία" του,
     ..συνιστά όμως στην πραγματικότητα άλλη μία προδοσία του.
     Κι αυτή την φορά εκ των έσω,
     ..και στο όνομα μίας Δημοκρατίας,
     ..ήδη ανύπαρκτης στην χώρα μας.

     Δημοκρατία και κατοχή δεν συνυπήρξαν,
     ..και δεν θα συνυπάρξουν ποτέ!..

     Υ.Γ.    Και για να αντιληφθούμε καλύτερα πώς παίζεται το παιχνίδι της καταστολής, ας δούμε ποιοί και ποιού φυράματος ήταν εκείνοι που διακωμώδησαν και ισοπέδωσαν με τον χειρότερο τρόπο το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης: οι Τατιάνες, τα ίδια τους, και τα παράγωγά τους..


Ανάρτηση από: http://mandatoforos.blogspot.gr